www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2006

Wilson si spravil chuť na Grizedale Stages Rally

12. prosince 2006 • 11:15

Britský pilot Matthew Wilson se o víkendu představil na Coppermines Grizedale Stages Rally, kterou také ve svém Focusu WRC 06 vyhrál. O jeho speciál se mu staral tým Stobart VK Ford, stejně tak, jako v seriálu mistrovství světa.

Wilsona navigoval Scott Martin a dokázali společně zvítězit ve všech šesti rychlostních zkouškách. Matthew přitom použil stejný speciál i nastavení, s jakým startoval na nedávno skončené Britské rally.

„Byl to skvělý podnik a navíc jsem ho vyhrál,“ řekl na úvod Wilson. „Byl jsem překvapen tím, jaký náskok jsme měli po dvou rychlostních zkouškách, takže potom už jsem si to jen užíval.“

„Auto ale nebylo stoprocentní. Službu vypověděla hydraulika a tak mi přestal fungovat středový diferenciál, řazení pod volantem a také mi nešla přístrojová deska. Nyní je tak Focus WRC 06 zralý na kompletní repasi,“ pokračoval mladý Brit.

V mistrovství světa startuje Matthew Wilson se spolujezdcem Michaelem Orrem, ale o víkendu startoval znovu po dlouhých měsících se Scottem Martinem „Jsem rád, že jsem se znovu svezl s Matthewem. Grizedale rally je náročná soutěž a dá zabrat každému spolujezdci. Je to samá zatáčka a také je na cestě mnoho skoků.“

„Navíc jsem si musel zvyknout na Focus WRC 06, jelikož jinak naviguji Barryho Clarka ve Fiestě skupiny N. Měli jsme také problémy, když přestala fungovat hydraulika. I tak jsme ale vyhráli s naprostým přehledem,“ prohlásil Scott Martin.

Matthew Wilson se již také těší na sezónu 2007, jelikož tam budou jen dvě rally, na kterých v minulosti ještě nestartoval. „Ještě nikdy jsem nestartoval v Portugalsku a Norsku, jinak mám všechny soutěže za sebou. Těším se především na Irskou rally, kterou už z minulosti znám a budu tak mít oproti ostatním určitou výhodu. Nemohu se již dočkat...“ doplnil na závěr Wilson.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist