www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2006

Maďarské zakončení vyhrál Turán

13. prosince 2006 • 02:00

Překvapivé jméno Frigyes Turán ční na nejvyšším stupínku jubilejního desátého ročníku Mikulás Rallye, tradičního zakončovacího podniku v Maďarsku. Nedaleko města Veszprém se na šotolinových tratích utkala kompletní maďarská špička doplněná o několik hostů.

Od úvodní rychlostní zkoušky byl nejrychlejší Tamás Túri, kterému došla trpělivost s letošní Fabií WRC od Profiko Rally Teamu a představil se s exKahleho Fabií WRC dalšího českého týmu Juka Motorsport, se kterou by měl startovat i v nadcházející sezóně. Na třetí rychlostní zkoušce však svůj vůz poškodil a dostal sedmdesátivteřinovou penalizaci při následném výjezdu ze servisu. I tak by to bezpečně stačilo na stříbrnou pozici, v cíli však byl Túri vyloučen kvůli přijetí cizí pomoci.

I tak patřil Túri k největším diváckým ozdobám soutěže. Tím druhým byl italský fenomén Gigi Galli, který se představil s Toyotou Corolla WRC od Bély Budaie, tedy s vozem, se kterým o týden dříve zvítězil Václav Pech na Pražském rallysprintu. První dva úseky zajel shodně na třetím místě, pak však byl nucen odstoupit. Na dalších testech se představil mimo klasifikaci a nenechával nikoho na pochybách, že patří k showmanům soutěžáckého pole.

Vítězství si tak připsal Frigyes Turán se Škodou Octavií WRC před slovensko-českou posádkou Michal Riečica - Jan Škaloud se Subaru Impreza STI. Na bronzový stupíněk vystoupal Árpád Balatónyi s Mitsubishi Lancer Evo VIII.

Výsledky Mikulás Rallye:

1. Turán-Benko Škoda Octavia WRC

2. Riečica-Škaloud Subaru Impreza STI +3:18.2

3. Balatónyi-Nahyecz Mitsubishi Lancer Evo VIII +3:21.7

4. Hideg-Kocsis Mitsubishi Lancer Evo VIII +3:33.6

5. J.Benik-Varga Ford Focus WRC +3:39.7

6. Michna-Szabó Mitsubishi Lancer Evo VI +3:41.5

7. Szilvássy-Bebtó Subaru Impreza WRC +3:41.8

8. Kiss-Tóth Mitsubishi Lancer Evo VI +3:51.2

9. Pénzes-Dallos Mitsubishi Lancer Evo VII +4:04.3

10. Pintér-Réthey Mitsubishi Lancer Evo VI +4:09.9

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
15.12.2006 06:07
ajaj
Jasně Pluto. Přece nečekáš, že Tomík na sebe přizná, že jede jako Rus a nečumí napravo nalevo :-)
13.12.2006 12:00
Pluto - moderátor
Nechci polemizovat nad spolehlivostí či nespolehlivostí auta od Profika. Fakt je ten, že Túri sám uvádí jako důvod změny týmu nespokojenost s přípravou současného vozu.
13.12.2006 08:47
robert
K Túrimu: málo se ví že příčinou většiny jeho letošních odstoupení nebyla technická závada. Stejně jako při Mikulás Rallye udeřil, a to většinou z prvního místa. Profiko se u nás v závěru sezony sice moc nepředvedlo, ale v Maďarsku si to Túri prohrál sám.
toplist