www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2006

Achim Mörtl bude útočit na rakouský titul

13. prosince 2006 • 04:00

Úřadující rakouský šampion skupiny N a jeden z aspirantů českého titulu Achim Mörtl již má pro nadcházející sezónu jasno. Objeví se v barvách Subaru Team Austria s nejnovějším modelem enkové Imprezy STI s jasným cílem zisku titulu mistra Rakouska.

I u našich jižních sousedů totiž budou od nadcházející sezóny zakázány vozy nejvyšší třídy A8. Proto smělý plán dlouhodobého člena rakouské špičky není nereálný. „Jsem velice rád, že budu moci jet o absolutní titul. A věřím tomu, že to s tímto špičkovým nářadím dokážeme,“ hýřil optimismem Achim Mörtl.

Ten by se se zbrusu novým Subaru Impreza STI, o které by se měl i v příštík roce starat český tým kolem Jana Štěpánka, měl objevit již na zahajovacím podniku rakouského i českého šampionátu, kterým bude o druhém lednovém víkendu v okolí Freistadtu Jänner Rallye.

Kromě nového vozu a sponzorů (kromě Subaru také Agip a Pirelli) bude staronový také spolujezdec. Tradičního Siegfrieda Schwarze by měl pro kompletní sezónu 2007 nahradit německý kopilot Ralph Edelmann, který se po Mörtlově boku objevil již na Jänner Rallye 2005.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist