www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2006

Jänner Rallye se pojede po pětadvacáté

20. prosince 2006 • 03:00

Od 11. do 13. ledna 2007 bude rakouské město Freistadt v regionu Mühlviertel opět v centru pozornosti národního a mezinárodního motoristického sportu. Sezóna v automobilových soutěžích bude zahájena IQ Jänner rallye, která se bude konat již po pětadvacáté.

Tím se oslavenec již nyní řadí na seznam velkých evropských klasických rallye. Pohled do minulosti ukazuje, že na startu v Mühlviertelu bylo již mnoho velikánů z absolutní světové špičky. Půvab této zimní rallye dosud přitáhl více než jeden a půl milionu diváků podél tratí rychlostních zkoušek.

Také letos se Rallye Clubu Mühlviertel v čele s organizačním ředitelem Ferdinandem Staberem se podařilo připravit zajímavou soutěž. A více než 140 přihlášených posádek, z toho dvě třetiny jsou zahraniční účastníci, slibují velice napínavé souboje.

Soutěž je nejen prvním závodem rakouského mistrovství v rallye, ale je také prvním závodem Global Assistance – mezinárodního mistrovství České republiky 2007, dalším lákadlem je již potřetí pořádaný Zimní pohár. Dotace činí € 65.000.-. Předpokladem pro získání ceny je co možná nejlépe dokončit nejen IQ-Jänner rallye, ale také Mogul Šumava rallye v únoru v Klatovech.

Centrem IQ Jänner rallye 2007 bude opět Veletržní hala ve Freistadtu. Důležitým bodem je velký VIP sektor, který by měl být centrem komunikace, aby odpovídající prostor dostaly také ekonomické a turistické aspekty této akce. Vedení rallye a tiskové středisko budou letos o něco dále od haly, 150 metrů severně, v hale OTB.

Rád bych vás opět jménem pořadatele a sponzorů, v čele se značkou čerpacích stanic „IQ“ a zemí Horní Rakousy požádal, abyste nás podpořili svým zpravodajstvím o tomto podniku. Přijeďte do Mühlviertelu, bude nám potěšením osobně Vás zde uvítat. Do nadcházejících svátečních dní a do nového roku si dovoluji popřát Vám vše nejlepší.

Armin Holenia
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist