www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2006

Dakarská rally se blíží, přípravy vrcholí

21. prosince 2006 • 09:30

Na Dakarské rally 2007 se již podruhé představí Carlos Sainz, který je známý díky nespočtu svých úspěchů především v rallyovém světě. Po odchodu z mistrovství světa rally se tento španělský veterán zaměřil na dálkové soutěže, kde usedá do speciálu Volkswagen Touareg 2.

I když se mu zatím nepodařilo dosáhnout celkového dobrého výsledku, rychle se učí a dostává se do popředí. Dílčích triumfů má na svém kontě již několik a dokonce i vyhrál několik etap na letošním ročníku Dakarské rally.

„Na Dakarské rally 2007 bych chtěl také vyhrávat etapy, ale jde mi i o celkový výsledek,“ řekl na úvod Sainz. „Mám k dispozici nejen kvalitní stroj, ale také fantastickou navigátorku. Při testech se jevil Touareg velmi dobře, takže si myslím, že máme šanci i na vítězství.“

Michel Périn, tedy navigátorka Carlose Sainze, řekla: „Všichni navigátoři si mezi sebou vyměňují cenné informace. Čím je tedy zkušenější, tím je to lepší pro jezdce, jelikož má řadu poznatků, které může předat dál jiným, ale především pak svému jezdci. Už si třeba pamatuji průjezdy různými brody a vím, že je lepší do něj najet zleva a nic se nestane. Takové maličkosti ale hrají v konečném součtu velkou roli,“ doplnila na závěr Périn.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist