www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2006

Na Jänneru v novém

22. prosince 2006 • 02:00

Lubomír Minařík s Viktorem Semelou zakončili letošní domácí sezónu trojnásobným ziskem mistrovských medailí. Stali se suverénními vítězi třídy A6 v rámci Mistrovství ČR ve sprintrally, vybojovali druhou pozici v kategorii Super 1600 a neztratili se ani v hodnocení skupiny A, kde jim v konečné tabulce patří též stříbrná pozice. Vzhledem k brzkému startu nového soutěžního roku již pomalu začínají spřádat plány na sezónu příští, kdy pro své fanoušky nachystali moc hezké překvapení. Po několika letech za volantem kitové Felicie příští rok přesednou do plnokrevného speciálu Fiat Punto S1600 v barvách týmu Roto Plzeň a rádi by premiérově nakoukli do Mezinárodního mistrovství ČR v rally.

Ambiciózní valašská posádka letos svými výkony ve sprintovém seriálu jasně ukázala, že ze své zastaralé Felicie již vyrostla. Čtyři vítězství ve třídě A6, triumf na skvěle obsazené Barum rally a také nečekané prvenství ve skupině A při zasněžené Rally Vysočina potvrdily, že by si Luba s Viktorem do budoucna nepochybně zasloužili modernější techniku. Ač byla sezóna 2006 v podání dvojice Minařík – Semela jedna z nejúspěšnějších v jejich kariéře, sám Luba dlouho neskrýval obavy, že se mu nepodaří na příští sezónu zajistit dostatečné množství financí, aby mohl přestoupit do modernějšího speciálu. Nabídka pana Svobody z týmu Roto Plzeň však mladým závodníkům připravila novou motivaci a také možnost výrazněji promluvit do bojů o čelní příčky domácího seriálu. „Měli bychom startovat na podnicích Mezinárodního mistrovství České republiky a na sprintech. Pojedeme s vozem Fiat Punto S1600 a je to pro mě velká výzva, vždyť startovat s vozem kategorie Super 1600 byl vždy můj sen, ale vím, že to nebude jednoduché a budu si muset na auto zvyknout. Náš první závod bude rakouská Jänner rally, která pro nás bude opravdu těžká, protože jsme zde nikdy nebyli. Samozřejmě si přeju, aby bylo hodně sněhu a jelo se na hrotech. Náš cíl bude se s fiatem co nejrychleji seznámit a poznat jeho možnosti. Očekávám, že ze začátku budeme zaostávat a zajíždět pomalejší časy, než kdybychom jeli s naší vyzkoušenou Felicií, ale věřím, že si na Fiat rychle zvykneme“, doufá Luba.

Lubomír Minařík se s možnostmi plzeňského Punta seznámil již při vsetínské Würth – Partr rally a při prosincovém Pražském rallysprintu, a tak má jasnější představy o tom, co může od svého nového soutěžního náčiní očekávat: „Fiat má oproti Felicii spoustu výhod: větší výkon, sekvenční převodovku, lepší tlumiče a teď je jen na mně, jak se auto naučím využívat“, dodal.

Lubomír Minařík a Viktor Semela děkují všem svým sponzorům, partnerům, fanouškům a samozřejmě i svým rodinám za podporu v roce 2006, přejí příjemné prožití vánočních svátků, co nejlepší vstup do nového roku a těší se na shledanou v sezóně 2007!

Jiří Dokulil
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist