www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2006

IQ Jänner Rallye dává posádkám bohaté peněžité odměny

30. prosince 2006 • 10:30

Prvních pět posádek v celkové klasifikaci může získat až € 25.000,- a k tomu ještě peněžité odměny z Wintercupu, který je dotován částkou € 65.000,-.

IQ Jänner Rallye, která se koná od 11. do 13. ledna 2007 v oblasti Freistadtu v Mühlviertelu, je jedinou rally v Rakousku, při níž mají posádky možnost získat také určitou peněžní částku. To je určitě také jeden z důvodů, proč pořadatel, Rallye Club Mühlviertel, dostal při 25. ročníku rekordní počet 148 přihlášek z 11 zemí.

Takže na prvních pět v celkové klasifikaci čekají na konci obou dní rally ve Freistadtu peněžité ceny v celkové výši € 25.000, které budou rozděleny následovně. Vítěz obdrží € 10.000,-, za druhé místo je € 6.000,-. Pro třetího je připraveno € 4.000,-, pro čtvrtého € 3.000,- a pro pátého € 2.000,-.

Nezávisle na tom mají jezdci také možnost, v rámci stanovené lhůty na podání přihlášek, podílet se i na dobře dotovaných odměnách ve Wintercupu 2007. Zde pokračuje dosavadní spolupráce Rallye Clubu Mühlviertel s Pošumavským Auto Moto Klubem Klatovy, který pořádá Mogul Šumava rally. Celkem jsou k dispozici ceny ve výši € 65.000,-.

Jak IQ Jänner rallye, tak Mogul Šumava rallye se budou konat vždy ve dvou etapách. Zatímco pro stanovení celkové klasifikace se sčítají obě etapy, pro Wintercup se při obou podnicích dělají dvě denní klasifikace. Ten, kdo bude mít po obou rally nejlepší čtyři denní hodnocení, může získat nějaké peníze.

Celkem se přihlásilo více než čtyřicet posádek z osmi zemí. Rakušané jsou s osmi účastníky v jasné menšině, takže jim dá velkou práci zopakovat pěkný výsledek z roku 2006.

Hodnoceni budou účastníci skupiny A, včetně World Rallye Cars, skupiny N a také skupiny H. Peněžní odměny se týkají celkové klasifikace ve skupinách a vítězů příslušných tříd.

Armin Holenia
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist