www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Kronos Racing potvrdil účast v IRC

14. února 2007 • 03:00

Belgický tým Kronos Racing definitivně potvrdil účast v novém seriálu Intercontinental Rally Challenge. Vedle Mistrovství světa, kde Kronos nasazuje ex-tovární Citroëny Xsara WRC, se tým ukáže na pěti evropských podnicích, které jsou zařazeny do IRC. Oproti původním plánům s vozy Peugeot 207 S2000.

Po úspěšné loňské sezoně se Kronos Racing rozhodl své aktivity v rally ještě rozšířit. Před nedávnem nastínil šéf týmu Marc van Dalen svou představu absolvovat IRC s vozem Citroën C2 S1600. Současná situace je však taková, že se Kronos Racing v souvislosti s IRC dal na dvě následující sezóny dohromady se svým staronovým partnerem Peugeot Belgien-Luxemburg. Spolupráce těchto dvou stran není ničím novým - například v roce 2003 stála podpora belgického importéra za ziskem titulu pro Bruna Thiryho, který tehdy bojoval s Peugeotem 206 WRC na tratích Mistrovství Evropy.

Zatím není jasné, kdo do „dvěstěsedmiček“ Kronos Racingu usedne. Nejčastěji se však mluví o loňském účastníkovi JWRC Berndu Casierovi a dalším Belgičanovi Larry Colsovi. Jak už bylo řečeno, v plánu je pět startů v rámci IRC, navíc tým uvažuje o startu na MS v Německu a na domácí Rally du Condroz-Huy, kde loni měli fanoušci jednu z prvních možností vidět Peugeot 207 S2000 v akci. Ambice týmu pro rok 2008 jsou pak jasně spojeny se ziskem titulu v Intercontinental Rally Challenge.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist