www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Iliev následuje Taneva do okruhů

foto

13. prosince 2007 • 08:00

Jsou to dva měsíce, kdy jsme psali o odchodu Georgije Taneva z automobilových soutěží k okruhovým závodům WTCC. Dnes je na pořadu téměř shodné téma, které se však týká asi nejlepšího bulharského jezdce současnosti, Dimitara Ilieva. Na rozdíl od Taneva však 'Mitko' s rally úplně neskončí.

příspěvků: 1 celý článek »

Legendární Monte v IRC!

foto

12. prosince 2007 • 22:00

Seriál Intercontinental Rally Challenge se může těšit na další legendární soutěž ve svém kalendáři. Po italském Sanremu a keňské Safari Rally se posádky IRC vydají na trať klasické Rallye Monte Carlo. Počkat si ale musejí až na sezonu 2009.

příspěvků: 8 celý článek »

Sledujte živě slavnostní vyhlášení IRC 2007

foto

5. prosince 2007 • 14:30

Dnes večer budu slavnostně vyhlášeny nejlepší posádky letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Ceremoniál proběhne v sídle televizní společnosti TF1 v Paříži, kde budou vyhlášeni nejlepší tři jezdci, týmy a značky letošní sezony.

příspěvků: 3 celý článek »

Simon Jean-Joseph o náročné sezoně 2007

foto

24. listopadu 2007 • 14:00

Po několikatýdenním prozkoumávání protestu z řecké Elpa Rally proti Renatu Travagliovi se účastníci mistrovství Evropy konečně dočkali konečné klasifikace – díky definitivnému vyloučení Itala se evropským mistrem opět stal Simon Jean-Jospeh z Martiniku, který letos bojoval proti řadě produkčních vozů a speciálu S2000 s automobily třídy A6. V následujícím rozhovoru mluví o průběhu letošní sezony.

žádný příspěvek celý článek »

FIA zveřejnila kalendář mistrovství Evropy 2008

foto

24. listopadu 2007 • 01:00

Mezinárodní automobilová federace zveřejnila kalendář soutěží ME pro nadcházející sezonu. Žádné převratné změny se tentokrát nekonají – zůstává stejných deset soutěží jako letos, mění se pouze některé termíny konání.

žádný příspěvek celý článek »

Inspekce FIA studuje Fiestu S2000

foto

23. listopadu 2007 • 08:00

Prezident technické komise FIA Jacques Berger a předseda komise FIA pro automobilky Gabriel Cadringher včera přiletěli do Austrálie, aby provedli důkladnou inspekci u příležitosti žádosti o mezinárodní homologaci vozu Ford Fiesta S2000, kterou na domácích tratích představila místní stáj Pirtek Rally Team.

žádný příspěvek celý článek »

Vyloučení Travaglii potvrzeno, mistrem Evropy Jean-Joseph

foto

22. listopadu 2007 • 17:30

Italský pilot Renato Travaglia obsadil na Rally ELPA druhé místo, po závěrečné technické prohlídce však byl vyloučen kvůli špatnému uchycení zadního diferenciálu. Travagliův tým Island Motorsport se odvolal, mezinárodní soud FIA dnes definitivně toto vyloučení potvrdil.

žádný příspěvek celý článek »

Škodovky nebudou, musí se vzít zavděk Peugeoty

foto

22. listopadu 2007 • 08:00

Italská stáj Munaretto měla odvážný plán - zakoupit jeden speciál Škoda Fabia WRC a tři exempláře Fabie S2000, které by provozovala v sezóně 2008. Již v průběhu letošního roku však bylo jasné, že vůz mladoboleslavské automobilky pro stále populárnější kategorii Super 2000 nebude k dispozici a stáj se tak bude muset poohlédnout po jiném stroji.

žádný příspěvek celý článek »

Onboardy Jussi Välimäkiho na Rally China

foto

21. listopadu 2007 • 08:00

Poslední díl letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge se jel v exotické Číně. Mediální propagace včetně té televizní byla hodně chabá a neodpovídala standardu IRC. Třeba ještě teď, necelý měsíc po soutěží, nejsou na oficiálním webu videa z této soutěže. Přesto si však můžete prohlédnout záběry z vozu Jussi Välimäkiho.

žádný příspěvek celý článek »

Kalendář IRC 2008 bude mít nakonec 10 podniků

foto

16. listopadu 2007 • 17:00

Přestože to ještě před pár týdny vypadalo, že kalendář Intercontinental Rally Challenge bude mít pro nadcházející sezónu 12 podniků, finální počet se nakonec ustálil na čísle o jedno věším než letos, tedy na desíti. České fanoušky jistě potěší, že v tomto kalendáři opět figuruje zlínská Barum Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Pořádání Rally Mille Miglia 2008 ohroženo?

foto

13. listopadu 2007 • 09:00

Rallye Mille Miglia každoročně zahajuje seriál mistrovství Evropy. I v příštím roce by měla být italská soutěž ve druhé polovině dubna prvním podnikem kontinentálního šampionátu. Události posledních dní však naznačují, že by se tato legendární soutěž nemusela konat vůbec.

žádný příspěvek celý článek »

Antonín Tlusťák oficiálně představil Citroën C2 S1600

foto

12. listopadu 2007 • 16:00

Nebylo tajemstvím, že jediný pravidelný český účastník mistrovství Evropy uvažuje pro nadcházející sezónu o změně sportovního nářadí. Že místo starého Citroënu Saxo Kit Car usedne do modernějšího modelu C2 S1600, naznačilo už Setkání mistrů konané minulý týden. Dnes pak byl vůz oficiálně představen.

příspěvků: 5 celý článek »

Čína: APRC pro Crockera, IRC pro Higginse

foto

11. listopadu 2007 • 13:30

Cody Crocker potvrdil svou dominanci i v poslední etapě China Rally a vedoucí pozici ze včerejška udržel až do cíle. Díky tomu si Subaru může připsat už druhé vítězství v řadě mezi značkami v Asijsko-pacifického mistrovství. Pro Crockera navigovaného bratrem Chrise Atkinsona, Benem, je to již páté vítězství ze šesti letošních startů v APRC.

žádný příspěvek celý článek »

Čínské otěže převzal Cody Crocker

foto

10. listopadu 2007 • 23:00

Cody Crocker, který v letošní sezoně vybojoval svůj již druhý titul mistra APRC v řadě, se po sobotní etapě usadil na čele průběžné klasifikace China Rally. Australan vyhrál čtyři z devíti sobotních vložek a na čele se vyhřívá od šesté rychlostní zkoušky.

žádný příspěvek celý článek »

Do Rally China nejlépe nastoupil Katsuhiko Taguchi

foto

9. listopadu 2007 • 23:00

Katsuhiko Taguchi, vítěz China Rally roku 2004, vede po úvodní speciálce Shiyuan závěrečný podnik letošního IRC a Asijsko-pacifického poháru. Vložka měřila 1,82 kilometru a byla postavena speciálně po potřeby rally.

žádný příspěvek celý článek »

toplist