www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Dalším jezdcem v IRC bude Luca Betti

27. února 2007 • 08:00

Dalším jezdcem, plánujícím pro letošní sezónu starty ve slibně se rozvíjející Intercontinental Rally Challenge, je italský pilot Luca Betti, který v posledních sezónách bojoval s Renaultem Clio S1600 v juniorském světovém šampionátu.

„Po loňské sezóně jsme přemýšleli, jakým směrem se vydat. V JRC už totiž nevidím budoucnost - nejen proto, že mistrovství ztratilo světový statut, ale také proto, že podpora médií a hlavně samotných automobilek je na příliš nízké úrovni,“ osvětlil sympatický milovník pizzy důvod změny šampionátu.

„Při rozhodování nebylo na výběr moc variant, nakonec jsme se rozhodli absolvovat letošní sezónu IRC. Budeme mít příležitost svézt se na třech různých kontinentech a bojovat za rozumných finančních podmínek v tvrdé konkurenci o absolutní vítězství. Navíc mediální podpora není zanedbatelná, na což slyší hlavně mí partneři,“ řekl Betti.

A s jakým vozem se devětadvacetiletý rodák z Cunea představí? „O našem voze pro letošní sezónu zatím není rozhodnuto. Na Safari Rally v Africe se představím se Subaru Impreza STI N12 z britského Prodrivu, které připravuje tým afrického šampiona Patricka Emontspoola. Budoucí starty jsou zatím v jednání, určitě bych se měl objevit i na zlínské Barum Rally,“ naznačil nejbližší plány Luca Betti.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist