www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Volkan Işık pojede kompletní seriál mistrovství Evropy

2. března 2007 • 23:00

Na včerejší tiskové konferenci oznámilo vedení tureckého Fiatu Motorsport plány pro letošní sezónu. Hlavním cílem této stáje je útok na titul mistra Evropy s dvojicí Volkan Işık - Güray Karacar, kteří se představí ve Fiatu Punto S2000.

„V loňském roce vybojoval Giandomenico Basso pro Fiat titul mistra Evropy. Jsme rádi, že právě turecký Fiat může od něj pro letošní sezónu převzít pomyslný štafetový kolík a pokusit se titul obhájit,“ řekl Emre Akın Sait, šéf Tofasu, turecké filiálky Fiatu. K tomu dodal koordinátor celého projektu Koray Kafkas: „Letošní evropský šampionát má na programu deset podniků, všech bychom se měli zúčastnit. Věřím, že máme velkou šanci titul vybojovat.“

Volkan Işık patří k nejlepším tureckým jezdcům posledních patnácti let. První etapa jeho kariéry je spojena s tabákovým koncernem Marlboro, za který nejdříve startoval s Fordem Escort Cosworth a posléze i WRC na domácích podnicích. Se stejným sponzorem, ale vozem Toyota pak vstoupil i do mistrovství světa.

Za volantem Corolly WRC dosáhl svých zatím nejlepších výsledků v mistrovství světa - šestého místa na Rally China a hlavně sedmého na Portugalské rally, kde dokázal porazit i Matthiase Kahleho či v té době továrního jezdce Fordu Pettera Solberga. Poté přestoupil k tureckému Fiatu, za který startoval převážně v národním šampionátu s vozy kategorie S1600 Puntem a tureckou specialitou Paliem.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist