www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Mitsubishi míří do IRC

5. března 2007 • 06:00

Po Peugeotu a Fiatu je Mitsubishi třetí automobilkou, která vstupuje na pole IRC. Vedení japonské automobilky se zavázalo na loňském sezení se zástupci promotéra SRW Events na své účasti, kterou potvrdilo v minulých dnech oficiální přihláškou.

Automobilka se přihlásila prostřednictvím Ralliartu Italy, dlouholetého přípravce špičkových vozů skupiny N se třemi diamanty ve znaku. Do italského šampionátu se Ralliart Italy přihlásil s dvojicí jezdců Paolo Andreucci, Matteo Gamba. Kdo je bude zastupovat v Intercontinental Rally Challenge je zatím otázkou, mohou to být klidně soukromníci, kteří si od nich budou vozy jen pronajímat.

„Do seriálu IRC jsme vstoupili na přání našich zákazníků, kteří o starty v nově vytvořeném šampionátu projevili nebývalý zájem. Navíc díky naší přihlášce do týmů budou do hodnocení značek bodovat i vozy značky Mitsubishi,“ prohlásil šéf Ralliartu Italy Mauro Stagni, který neopomněl poděkovat významné pomoci italského importéra Mitsubishi, bez kterého by nebylo možné podobný projekt uskutečnit.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist