www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Fiat dokončil test v Keni

6. března 2007 • 03:00

Italský tým Fiat absolvoval v uplynulých dnech poslední test v rámci přípravy na první podnik letošního ročníku seriálu IRC, kterým bude legendární Safari Rally. Andrea Navarra najezdil řadu kilometrů v okolí Nairobi, hlavního města Keni.

Safari Rally byla dlouholetou stálicí Mistrovství světa v rally, avšak před čtyřmi roky z tohoto šampionátu vypadla. Nyní se díky zařazení do nového seriálu Intercontinental Rally Challenge opět vrací na světovou scénu.

Přestože nová podoba této specifické rally již není tak brutální zkouškou odolnosti techniky, jak tomu bývalo v minulosti, stále je africká rally svými nároky na soutěžní vozy oproti jiným šotolinovým podnikům o kus jinde. Vozy jsou i nadále vybaveny ochrannými rámy a speciálními sacími potrubími, které zabraňují vniknutí vody do motoru při průjezdech často se vyskytujícími brody.

Podle Navarry nepostihly jeho Punto S2000 během testů žádné problémy. „Velice se těším na africký start. Safari Rally je jednou z nejprestižnějších rally na světě,“ říká Ital. „Jsem také spokojený s naším autem. Čeká nás hodně těžká rally, nicméně Grande Punto už loni jasně prokázalo své kvality a zvítězilo na hned na třech frontách, takže se domnívám, že šance na další úspěch nejsou malé.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist