www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Dohodne se Panizzi s Twister Corse na IRC?

6. března 2007 • 08:00

Jezdec Gilles Panizzi se intenzivně podílel na vývoji Peugeotu 207 S2000 a dlouho prohlašoval, že by se s tímto vozem rád představil v seriálu Intercontinental Rallye Challenge. Čas na jednání s partnery se pomalu blíží ke konci a tak se nabízí otázka, zda francouzského asfaltového specialistu skutečně uvidíme na tratích za volantem „dvěstěsedmičky“.

Twister Corse je italská stáj, která se v minulých letech soustředila na přípravu a pronájem vozů Renault Clio S1600. Se stejnými automobily plánovala účast v letošním Intercontinental Rally Championship s dvojicí pilotů Renato Travaglia a Simon Jean-Joseph za volanty. Nakonec to však vypadá, že vše bude jinak. Stáj se totiž dohodla s automobilkou Peugeot na pořízení dvou zbrusu nových speciálů 207 S2000, čímž původně plánovaný projekt vzal za své.

S jedním z těchto vozů se bude v italském šampionátu účastnit Alessandro Perico. Druhý exemplář by měl být určen pro Intercontinental Rally Challenge. Jméno jezdce zatím není známo, jako nejžhavější kandidát se však jeví právě bývalý tovární jezdec Peugeotu, Mitsubishi a v loňském roce také dvojka týmu Red Bull Škoda Gilles Panizzi.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist