www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

V IRC možná i Renato Travaglia

6. března 2007 • 11:00

Dvojnásobný evropský šampion a jeden z nejúspěšnějších italských jezdců posledních let, Renato Travaglia, znovu pošilhává po mezinárodním úspěchu. Po nepříliš vydařených sezónách v domácím seriálu jej to opět táhne na zahraniční kolbiště.

Travaglia původně jednal společně se Simonem Jean-Josephem o účasti s vozy Renault Clio S1600 italské stáje Twister Corse, z projektu ale nakonec sešlo. Ital se však nadějí na účast v mezinárodním seriálu nevzdává, o čemž svědčí mimo jiné fakt, že se nepřihlásil do italského šampionátu (do kterého se musí každý, kdo chce v Itálii bodovat, dopředu zaregistrovat).

Travaglia se během uplynulého víkendu zúčastnil testu nové Hondy Civic Type-R třídy R3 a stal se tak po Lucovi Bettim a Alanu Scorcionim v krátké době třetím Italem, který si tento vůz vyzkoušel. Dvaačtyřicetiletý rodák z Cavedine však svou budoucnost v IRC s největší pravděpodobností s japonským vozem nespojí. Zatím nejpravděpodobnější variantou je účast s některým z produkčních vozů. Vrabci na italských střechách cvrlikají o jednáních se stájí Aimont Racing, která provozuje vozy Subaru Impreza STI.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist