www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Simon Jean-Joseph pojede kompletní mistrovství Evropy!

3. dubna 2007 • 14:00

Jak uvedl AutoSport.CZ již před dvěma týdny, francouzský jezdec Simon Jean-Joseph jednal o startech v seriálech mistrovství Evropy. Dnes přišla z Francie oficiální zpráva, že se jednání podařilo úspěšně dotáhnout do konce.

Rodák z Martiniku a jeden z nejlepších jezdců s vozy s jedinou poháněnou nápravou se letošního ročníku mistrovství Evropy zúčastní opět se svým stálým spolujezdcem Jackem Boyerem. Jen vůz bude pro něj neobvyklý.

Simon Jean-Joseph byl totiž dlouhá léta spjat s automobilkou Renault, v letošním roce se objeví za vydatné podpory továrního týmu Citroën Sport s vozem Citroën C2 S1600.

„Simon měl velký zájem zúčastnit se mistrovství Evropy a jsme velice rádi, že s ním budeme moci na tomto programu spolupracovat. Již několikrát v minulosti dokázal, že je s dvoukolkou velice rychlý a má velké množství zkušeností. Díky tomuto projektu navíc budeme moci prezentovat tovární Citroën C2 S1600 v zemích, kde se nejezdily soutěže mistrovství světa,“ prozradil Yves Matton, který má momentálně v Citroënu Sport na starosti vozy kategorie S1600.

„Jsem velice šťastný, že budu moci spolupracovat s Citroënem Sport. Mít podporu od továrního týmu byl jedním ze základních kamenů našeho ambiciózního programu. Tímto bych chtěl poděkovat všem partnerům, kteří umožnili odstartovat tento projekt. Teď už je jen na mě oplatit jim jejich důvěru dobrými výsledky,“ řekl Simon Jean-Joseph.

Podle současných plánů by se měl Simon Jean-Joseph objevit na všech desíti podnicích mistrovství Evropy. „V rámci testů na Rally Mille Miglia jsem již měl možnost poznat celý tým i nové auto, ve francouzských Alpách jsme důkladně testovali tři dny, takže věřím, že jsme dobře připraveni,“ dodal Jean-Joseph.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
03.04.2007 18:25
gannet
Další do sbírky na Barumku ;-) ...
toplist