www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Rautenbach pojede několik podniků IRC

5. dubna 2007 • 06:00

Conrad Rautenbach oznámil, že by se měl v letošním roce zúčastnit několika podniků Intercontinental Rally Challenge. Dvaadvacetiletý jezdec ze Zimbabwe zvítězil v úvodním podniku tohoto seriálu, kterým byla keňská Safari Rally, protože však, stejně jako značka Subaru, s jejímž vozem startoval, nebyl zaregistrován, body do IRC mu byly odepřeny. Podle nejnovějších zpráv Rautenbach nejpravděpodobněji pojede belgickou Ypres Rally a Sanremo v Itálii.

„Po prvním startu v tomto seriálu jsem poznal, že by to mohlo být něco pro mě,“ říká Rautenbach. „Rozhodl jsem se tedy startovat i na dalších rally zařazených do IRC, bohužel to bude zatím jen pár soutěží. Letos mám hodně nabitý program, bohužel stejně napjaté to je i s financemi. Musíme nejprve všechno vhodně zkoordinovat. Úroveň IRC bude podle současných předpokladů velice vysoká a pro mladého jezdce, jako jsem já, to bude vhodná příležitost, jak se poměřit se silnou konkurencí a zároveň pracovat na svém rozvoji.“

Zatím není jasné, s jakým vozem se Afričan na zmíněných soutěžích objeví. Na rally, konaných na „černém“ kontinentu jezdec pravidelně startuje s produkční Imprezou, zatímco v juniorském mistrovství JRC jezdí s Citroënem C2 S1600, který by na vybrané asfaltové podniky byl pravděpodobně lepší volbou.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist