www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Volkswagen se přihlásil do IRC

13. dubna 2007 • 08:00

Volkswagen je po Fiatu a Mitsubishi třetí automobilkou, která se přihlásila do Intercontinental Rally Challenge. Tím se všichni jezdci s vozy německé automobilky mohou počítat do hodnocení jezdců a zároveň také do hodnocení značek. Očekává se, že v brzké době přibudou také Peugeot, Honda a nejspíš také Subaru.

Automobil Volkswagen Polo S2000 postavený v Jižní Africe dovezl do Evropy belgický úpravce vozů René Georges, který se stará mimo jiné i o vozy Polo S1600. Momentálně disponuje třemi stříbrnými exempláři modelu Polo S2000, v národních šampionátech s nimi zatím startují Belgičan Freddy Loix, Polák Tomasz Czopik a Španěl Alberto Hevia. Kromě toho se vůz objevil na vybraných belgických podnicích nižší úrovně.

Kdo se objeví za volantem zmíněného vozu v letošním IRC je zatím otázkou. Hodně se spekuluje nad starty Freddyho Loixe, zatím jediná oficiálně potvrzená účast je na domácím Ypres. Mnohem častěji se bude objevovat Tomasz Czopik, který má v plánu kompletní mistrovství Evropy, což znamená také čtyři podniky Intercontinental Rally Challenge.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist