www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 11. května 2024, Svátek má Svatava, zítra Pankrác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Gergély Szabó zvažuje účast v IRC

13. dubna 2007 • 14:00

Maďarský jezdec je v České republice populární kvůli několika startům v minulých letech, kdy rozvířil vody národních sprintových soutěží za volantem Fordu Focus WRC. Závodění v zahraničí se Maďarovi zalíbilo natoli, že pro letošní rok zvažuje velkolepější plány.

Pokud vše dopadne podle prozatimních úvah, měl by se Gergély Szabó stát po Jánosi Tóthovi druhým Maďarem, který se v letošní sezóně představí na vybraných podnicích seriálu Intercontinental Rally Challenge.

„Je to pravda, Gergély uvažuje o startech na vybraných podnicích v IRC. Zatím je vše ve stádiu shánění financí, ale věřím, že to vyjde. Pokud se to podaří, bude startovat s Mitsubishi Lancer Evo IX, které si už vyzkoušel na šotolinovém testu i při předváděcí akci Castrolu,“ prozradil jeho loňský spolujezdec Kálmán Benics.

„Co se mé osoby týká, dostal jsem nabídku na starty v IRC po jeho boku, ale kvůli časovému zaneprázdnění v zaměstnání jsem to musel odmítnout. Ale nevylučuju, že bych se na některém závodě jako spolujezdec objevil,“ dodal Benics.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist