www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 11. května 2024, Svátek má Svatava, zítra Pankrác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Renato Travaglia podepsal smlouvu s Top Runem o IRC

26. dubna 2007 • 12:00

Jak jsme informovali již před dvěma týdny, Renato Travaglia se v letošním roce zúčastní všech zbývajících soutěží seriálu Intercontinental Rally Challenge. Dnes pak padla definitivní vobla ohledně vozu, když podepsal smlouvu se stájí Top Run Racing.

Nově vznikající seriál s podporou satelitního sportovního kanálu Eurosport si tak do svého seznamu může připsat další zvučné jméno. Ital dobýval největší slávu za volantem Peugeotu 206 WRC, Evropu vyhrál i s Renaultem Clio S1600, v národním šampionátu se mu však v poslední době příliš nedařilo.

„Můžu potvrdit, v letošním roce mám v plánu výhradně starty v Intercontinental Rally Challenge. Ani jsem se nepřihlásil do italského mistrovství. Na Rally San Marino i Rally Mille Miglia jsme startovali na rozjetí se po půlroční pauze a zároveň jako test na šotolinové respektive asfaltové podniky,“ prozradil v telefonickém rozhovoru Travaglia.

Na Rally San Marino i Rally Mille Miglia bylo Travagliovým náčiním Mitsubishi Lancer Evo IX. „V Brescii i San Marinu jsem startoval za volantem vozu od římské stáje Rally Project. Na IRC jsem se však dohodl se špičkovou italskou stájí Top Run Racing, která v minulosti v italském šampionátu i PCWRC dokázala své kvality,“ dodal dvaačtyřicetiletý rodák z Cavedine.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
27.04.2007 12:09
Pluto - moderátor
San Marino byl test na šotolinové podniky, Mille Miglia na asfaltové.
27.04.2007 11:26
ledvos
tak to jsem blazen.nechapu na ktere podniky,sotolinove nebo asfaltové?asi na oba.
toplist