www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 10. května 2024, Svátek má Blažena, zítra Svatava

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

René Georges o Polech S2000 i Loixovi v IRC

10. května 2007 • 11:00

Belgický tým René Georges Rally Sport je výhradním dovozcem vozů Volkswagen Polo S2000 do Evropy. Po slibném startu však začal doplácet na nedostatek vozů, což vyvrcholilo černým víkendem koncem dubna, kdy plánované vystoupení dvou aut skončilo fiaskem.

Pro nadcházející Fiat Rally, která odstartuje zítra v Istanbulu, se polský jezdec Tomasz Czopik rozhodl pro zapůjčení Mitsubishi Lancer Evo IX, protože René Georges nebyl schopen stoprocentně zajistit přípravu Pola S2000 pro tuto soutěž.

„Jedná se však pouze o Tureckou rally, v dalších podnicích již pojede opět s Polem S2000,“ věři majitel stáje René Georges. „V současné době máme téměř hotové dva vozy, se kterými se v nadcházejícím týdnu představí Freddy Loix na Sezoens Rally a Alberto Hevia na Rally Santander. Bude se jednat o speciálně odlehčené vozy, oproti začátku sezóny navíc budou drobně technicky vylepšeny,“ řekl Georges.

Bývalý belgický soutěžák se vyjádřil také k plánované účasti v IRC. „Přihláška již byla podána, zatím jsme ji však nezaplatili, takže ještě nejsme oficiálně vedeni jako registrovaná automobilka. Každopádně Tomasz Czopik by se měl s naším autem zúčastnit všech zbývajících společných podniků IRC a ME, navíc se jedná i o startech na Sanremu a Valais. Co se Freddyho Loixe týče, určitě pojede v rámci IRC na Ypres. O dalších případných startech se jedná, momentálně čekáme na vyjádření jednoho významného sponzora,“ dodal závěrem René Georges.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
10.05.2007 12:15
Hrazda
Rád bych Loixe viděl na Barumce, takže sponzoři - snažte se!
toplist