www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 10. května 2024, Svátek má Blažena, zítra Svatava

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

V IRC bude šest značek

11. května 2007 • 13:00

Prezident společnosti SRW Events zastřešující Intercontinental Rally Challenge Jacques Behar vyjádřil spokojenost nad počtem automobilek, jezdců i výrobců pneumatik pro letošní ročník seriálu zastřešovaným satelitní stanicí Eurosport.

„Už tady v Turecku se představí Abarth (Fiat), Citroën, Honda, Mitsubishi a Peugeot, od Ypres Rally v Belgii přibude i Volkswagen. Tím se nám podařilo naplnit očekávaný počet šesti automobilek, takže jsme spokojeni. Navíc pravidelnější starty v IRC oznámila řada kvalitních pilotů, do toho máme podepsanou smlouvu se třemi dodavateli pneumatik - BF Goodrich, Pirelli a Yokohama,“ prozradil Jacques Behar.

Druhým podnikem IRC po trochu rozpačité Safari Rally bude Turecká rally s centrem v Istanbulu. „IRC přináší novou dimenzi do automobilových soutěží. Výrobci automobilů i partneři mají možnost dostat se na nové trhy, kam zatím mistrovství světa dosud nezavítalo, navíc výrazně pracujeme na zkvalitnění televizního pokrytí prostřednictvím stanice Eurosport. A jsem rád, že nás v prvním opravdu pořádném roce seriálu podporuje tolik automobilek,“ dodal závěrem Behar.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist