www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 10. května 2024, Svátek má Blažena, zítra Svatava

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Novinky z IRC: Seriál chce do Skotska

21. května 2007 • 03:00

Nový mezinárodní seriál automobilových soutěží Intercontinental Rally Challenge by už v příštím roce mohl zamířit do Skotska. Souvisí to s plánem organizátorů rozšířit šampionát na deset až dvanáct podniků v jedné sezoně. Pořadatelé mají Britské ostrovy už delší dobu v hledáčku a konkrétně skotské šotoliny jsou žhavým kandidátem na zařazení do IRC.

Jacques Behar, prezident promotérské společnosti SRW Events, k novým záměrům řekl: „V příští sezoně určitě dojde ke změnám v kalendáři, co se týče zúčastněných soutěží. Je spousta zajímavých míst, která by si zasloužila mezinárodní rally. Jedním z našich cílů je zaměření na Evropu, tam bychom rádi směřovali 70% všech soutěží zařazených do Intercontinental Rally Challenge.“

Budoucí skladba soutěží by měla obsahovat z poloviny rally šotolinové a z poloviny asfaltové. Belgická Ypres Rally, exotická Rally China, pro mnohé dosud neznámá Rally Russia a česká Barum Rally mají podle vedení seriálu své místo v kalendáři Intercontinental Rally Challenge víceméně jisté i do budoucích let. Pozici české soutěže navíc hraje do karet i avizovaný vstup domácí automobilky Škoda do kategorie Super 2000. Které rally však nakonec do IRC přibudou a zda budou některé současné ze seriálu vyřazeny, to je zatím ve hvězdách.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist