www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 13. května 2024, Svátek má Servác, zítra Bonifác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Další z možných soutěží IRC v Německu?

28. května 2007 • 03:00

Jak jsme psali již v minulém týdnu, promotérská společnost SRW Events Ltd. má pro nadcházející rok zájem na rozšíření seriálu Intercontinental Rally Challenge na dvanáct závodů. Jednou z nově vyvolených zemí by kromě již zveřejněného Skotska mohlo být i Německo.

Již tento víkend proběhne v Pau, kde se pojede francouzský díl šampionátu cestovních vozů WTCC, schůzka mezi šéfem SRW Events Ltd. Jacquesem Beharem a Hermannem Tomczykem jednání o případném zařazení německé soutěže do IRC.

„Německo je velký trh jak pro automobilky, tak i po mediální stránce. I proto je pro nás zajímavé jednat o účasti seriálu IRC v této zemi. Nejradši bychom v Německu odjeli šotolinový závod, ale to je teprve otázkou všech jednání. A my jsme teprve na začátku,“ řekl Behar.

„Největší šanci na účast v IRC bude mít nejspíš Lausitz Rallye,“ naznačil největšího favorita Hermann Tomczyk. V letošní sezóně se tato soutěž jede jako závěrečný díl Deutsche Rallye Meisterschaft a již v minulých letech se na ní scházela slušná zahraniční konkurence. Před letošní sezónou se dokonce uvažovalo o jejím zařazení do polského mistrovství.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist