www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 13. května 2024, Svátek má Servác, zítra Bonifác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Kronos se chystá na vstup IRC

9. června 2007 • 12:00

Tým Kronos se připravuje na svůj vstup do seriálu Intercontinental Rally Challenge a v těchto dnech intenzivně testuje ve Francii svůj Peugeot 207 S2000. Belgický tým, který využívá podpory tamějšího importéra francouzských vozů, do projektu angažoval Bernda Casiera, jehož bude navigovat Frédéric Miclotte.

Šéf týmu Marc Van Dalen se na nový program s Peugeotem velice těší. „S Peugeotem Belgium máme velice úzký vztah, naše vzájemná spolupráce začala již před devíti lety. Nyní to však bude poprvé, kdy budeme provozovat vůz kategorie Super 2000,“ popisuje Van Dalen.

Na rozdíl od jiných týmů, které odebírají od Peugeot Sportu hotové vozy, vznikl „belgický“ exemplář ze stavebnice přímo v dílnách Kronosu v Nannine. „Auto se zatím jeví ve velice dobrém světle, více však zjistíme při testech, které odhalí skutečné možnosti vozu.“

V barvách Kronosu loni vybojoval francouzský pilot Sébastien Loeb svůj další titul Mistra světa a v letošní sezoně tým zajišťuje starty Rakušana Manfreda Stohla. Pro Kronos je však tento ročník pravděpodobně poslední v MS, podle všeho se bude tým od příští sezony soustředit pouze na IRC.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist