www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2007

Pojede Tomáš Kostka s Xsarou WRC?

19. června 2007 • 18:30

Již dříve ohlásili svůj záměr startovat na na populárním Rallysprintu Kopná s Octaviemi WRC Leoš Flídr a Karel Trněný. V těchto dnech k nim přibyl i objev loňské Barum rally Tomáš Kostka, který by se měl také představit s vozem kategorie WRC. A ne ledajakým. Po loňské Bohemii, kde Štěpán Vojtěch českému publiku poprvé předvedl Peugeot 307 WRC, se leckomu mohlo zdát, že to byl poslední záchvěv představování nových vozů WRC u nás. Opak je však pravdou a dost možná se na Kopné dočkáme skutečně mistrovského nářadí - Citroënu Xsara WRC.

Tomáš Kostka se věnuje převážně okruhovým závodům, naposledy skončil na výtečném čtrnáctém místě absolutně ve vytrvalostním závodě 24 hodin v Le Mans. V minulosti občas zavítal i na tratě rychlostních zkoušek, na nichž startoval s různými evolucemi Mitsubishi Lancer. Letos na jaře si vyzkoušel i Suzuki Swift S1600, skutečnou výzvou by ale měl být vůz specifikace WRC.

„Od začátku roku jsme plánovali start na Kopné. Pořád jsem si pohrával s myšlenkou startu s vozem WRC, protože kdo ví, jak dlouho takovou možnost ještě budeme mít. Nakonec se objevila možnost startu s Citroënem Xsara WRC, s tímto vozem jsme pak s Ladislavem Kučerou přihlášeni,“ řekl Tomáš Kostka.

Jeho účast na nejpopulárnějším rallysprintu u nás však není jistá. „Viděl bych to tak padesát na padesát. Je totiž možné, že budeme o tomto víkendu startovat na okruhových závodech v Itálii. V tom případě bych asi musel Kopnou oželet, protože oba dva závody bychom asi nebyli schopni zajistit,“ naznačil zlínský závodník.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
20.06.2007 13:02
Pluto - moderátor
Možná stojí za to poznamenat, že je téměř jistá Tomášova účast na Barum Rally s Mitsubishi Lancer Evo IX.
toplist