www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 12. května 2024, Svátek má Pankrác, zítra Servác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Czopik končí s Volkswagenem

27. června 2007 • 17:00

V týmu Ace Racing se situace mění každým dnem. Zatímco to ještě těsně po nevydařené Ypres Rally vypadalo, že se i přes další neúspěch bude spolupráce mezi Tomaszem Czopikem a týmem René Georges Rally Sport dále rozvíjet, nyní je definitivně jasné, že tento projekt dospěl do svého konce.

Belgický podnik byl dalším z dlouhé série, kde polsko-ukrajinská posádka bojovala spíše s neposlušným Volkswagenem Polo S2000, než s časem a konkurenty; tentokrát byly na vině hlavně diferenciály. Podstatnou ránu však zasadil sám tým Reného Georgese, který Czopikovi před Ypres Rally nabídl podporu v dalších podnicích IRC, které Czopik původně neměl v plánu. Polský jezdec nabídku přijal a na základě tohoto rozhodnutí dokonce odvolal veškerou další účast v polském mistrovství. Těsně po belgické soutěži však tým přišel s tím, že před blížící se Rally Russia, která se jede jen týden po podniku mistrovství Evropy v Bulharsku, nestačí připravit auto.

Nastane tak scénář jako před tureckou Fiat Rally, na kterou si Czopik musel z podobných důvodů vypůjčit produkční mitsubishi. Ovšem se dvěma rozdíly – zaprvé se tentokrát pilot k volkswagenu už nevrátí a zadruhé neusedne do produkčního vozu, nýbrž pravděpodobně do pronajatého Fiatu Punto S2000. S tím by měl absolvovat jak bulharskou soutěž, tak Subaru Rally, která se jede ve stejném termínu jako Rally Russia v okolí Sankt Petěrburgu. Což by také mohlo znamenat, že se Czopik opět vrací do polského mistrovství a IRC pouští k ledu.

„Nastalá situace si žádala řešení,“ řekl k tomu samotný Tomasz Czopik. „Je mi líto kvůli našim partnerům, že musíme stopnout projekt Volkswagenu Polo S2000. To auto je popravdě hodně perspektivní, o čemž svědčí kvalitní časy, pokud zrovna nemělo žádné technické potíže. Neštěstím je ale příprava vozu, jelikož servisní organizace ji není schopna stíhat na odpovídající úrovni. Takže jsme se rozhodli najít si jiný vůz kategorie Super 2000, se kterým budeme absolvovat naše budoucí starty.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist