www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2007

Běhálek vyhrál Rallysprint Kopná

30. června 2007 • 18:00

Ve čtvrtém závodu mistrovství České republiky ve sprintrallye ve Slušovicích zvítězil Daniel Běhálek se spolujezdcem Petrem Černohorským s vozem Subaru Impreza. Jako druhý projel cílem Sprintrallye Kopná o 1,3 vteřiny za vítězem vedoucí jezdec seriálu Karel Trněný s Jiřím Kulhanem se škodou Octavia WRC.

Na 200 kilometrů dlouhé trati, která byla protkána sedmi rychlostními zkouškami v celkové délce 77 kilometrů, se představilo 112 posádek.

Favorizovaný Trněný sice vyhrál pět ze sedmi rychlostních zkoušek, ale k prvenství mu to nestačilo. Hned v první zkoušce mu zhasl motor a v páté pak prorazil pneumatiku. Ztratil téměř minutu a navzdory závěrečnému finiši nenavázal na předchozí dvě vítězství v Lužických horách a v Tišnově.

„Na Podhoranu jsme v páté rychlostní zkoušce plné děr a výmolů měli bohužel defekt. Mnozí jezdci v tomto místě dokonce urazili kolo. Bohužel se nám už ztrátu nepodařilo dohnat,“ uvedl po skončení soutěže Trněný.

Sprintrallye Kopná byla pohromou favoritů. Hned v první rychlostní zkoušce odstoupil kvůli poruše převodovky Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia Kit Car. Další z uchazečů o přední umístění Peter Gavlák ve druhé erzetě urazil kolo.

Lehká havárie vyřadila ze hry druhého jezdce průběžné klasifikace Petra Hozáka, Jan Jelínek prorazil na třetím úseku olejový chladič. V dramatickém závěru Běhálek odrazil drtivý tlak Trněného, který v poslední rychlostní zkoušce umazal necelých deset sekund.

„Měli jsme v konci obavu, zda nebude pršet, neboť jsme jeli na suchých pneumatikách. Navíc nám něco vibrovalo pod kapotou. Jsem rád, že se nám náskok podařilo udržet,“ uvedl Běhálek.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist