www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 11. května 2024, Svátek má Svatava, zítra Pankrác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Usedne místo Taneva do jeho Imprezy STI náhradník?

2. července 2007 • 07:00

Bulharský jezdec Georgi Tanev chtěl v letošním ročníku bojovat nejen o titul národního mistra, ale také v kontinentálním mistrovství Evropy. Vážná havárie na seznamovacích jízdách před INA Croatia Rally mu však udělala zásadní čáru přes rozpočet.

Incident se stal zhruba pět set metů před cílem rychlostní zkoušky Okić. Georgi Tanev, který seznamovací jízdy pravidelně absolvoval ve svém bývalém závodním Subaru Impreza N11, však společně se spolujezdcem Alexanderem Blagoevem ošklivou nehodu téměř zázrakem přežili.

Hůře na tom byl jezdec, který se hlavou praštil o bezpečnostní rám a utrpěl těžký otřes mozku. Poté byl několik dní hospitalizován v místní nemocnici, další dny si poležel po převozu do fakultní nemocnice v Sofii.

Zatímco otřes mozku s největší pravděpodobností nezanechá na mladém Bulharovi zdravotní následky, hůře na tom je jeho klíční kost. Tanev měl již v minulosti vážný úraz při závodech ve sjezdovém lyžování, kterého následně musel na doporučení lékařů nechat. Proto také přešel na sjezd na kolech a posléze i do motoristického sportu. Srůstání klíční kosti neprobíhá zatím ideálně a podle prognóz je možné, že Tanev může vynechat i celou letošní sezónu.

Každopáně jeho zbrusu nová Impreza STI N12 z dílen Prodrivu by neměla ve zbytku sezóny zahálet. Do Tanevova uzdravení by ji měl sedlat osmadvacetiletý Alexander Antov. Syn několikanásobného mistra Bulharska v závodech do vrchu patří k největším bulharským hvězdám v hobby závodech do vrchu, na soutěžích se v minulosti oběvoval za volantem Lady Samary.

První start Antova, vedle kterého by měl usednout velezkušený Boyko Ignatov, je naplánován již na nadcházející Rally Bulgaria. Zda se tak opravdu stane, však uvidíme až koncem tohoto týdne, na víkendových testech totiž došlo ke slovní přestřelce mezi jezdcem a manažerem celého týmu Bobi Tanevem.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist