www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2007

Zranění nedovolilo Orsákovi dojet do cíle

3. července 2007 • 06:00

Rallysprint Kopná ve Slušovicích je mezi jezdci velmi vyhledávanou soutěží. Mohou za to těžké rychlostní zkoušky, ale také příjemné pořadatelské zázemí. Také proto měl letošní Kopnou ve svém kalendáři zatrhnutou i Jaroslav Orsák s Mitsubishi Lancer EVO VII.

Start klobouckého jezdce ve Slušovicích byl ale ohrožen. Orsák se týden před Kopnou chtěl projet na koni. Ten se mu splašil a „Jarina“ shodil. „Nechápu proč se kůň splašil. Celá událost se seběhla tak rychle, že jsem nestačil ani zareagovat. Najednou jsem byl na zemi. Naštěstí to odnesly „pouze“ naražená žebra a klíční kost. Do poslední chvíle tedy budu čekat, zda bolesti povolí. Pokud bolesti povolí, pojedu. Pokud ne, budu v roli diváka. Nedokázal bych být doma, když mi jede rally kousek od baráku,“ avizoval před soutěží Jarek Orsák.

Ve třídě N4 měl Jarek s Karlem na Kopné dvacet soupeřů. Do rallysprintu vstoupili oba opatrně, ale postupně se dostávali do tempa. Z 11.místa ve třídě po první erzetě se posádka propracovala po 4.RZ na místo sedmé. Po druhém průjezdu RZ Kopná ji náleželo i 9.místo absolutně. Na další zkoušce ovšem přišel drobný incident, který vyřadil posádku ze závodu.

„Na RZ 5 jsem trefil velký kámen, který vyhodilo do cesty jedno z aut startující před námi. Náraz poškodil rameno přední nápravy. Horší pro mne ale byl fakt, že se mi v té chvíli ozvalo zranění ruky. Proto jsme se rozhodli, že v cíli odevzdáme jízdní výkaz a ze soutěže odstoupíme. Je to smůla. Letos se nám zkrátka nedaří,“ popsal nezdar z rychlostky Jaroslav Orsák.

„S ohledem na to, že jsme nemohli bodovat, byla to tedy ideální příležitost, jak si nastavit auto. Zaměřili jsme se na podvozek. Po první zkoušce to nebylo moc dobré, ale postupně jsme vše vychytali a na 5.RZ už to bylo tak, jak bych si představoval. Cíl byl splněný, škoda, že jsme neviděli cíl soutěže,“ zhodnotil testování jezdec.

Dalším závodem, kde fanoušci rally uvidí Jaroslava Orsáka s jeho spolujezdce Karla Vajíka bude Horácká rally v Třebíči, která startuje v polovině července.

Miroslav Vebr
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist