www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 12. května 2024, Svátek má Pankrác, zítra Servác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

IRC se rozšiřuje na Pyrenejský poloostrov

19. července 2007 • 12:30

Ambiciózní seriál Intercontinental Rally Challenge ještě nedospěl ani do své letošní poloviny, avšak příští ročník již začíná nabírat jasnější kontury – bylo totiž oficiálně potvrzeno rozšíření na dvanáct podniků v sezoně 2008.

Jako první nová soutěž se svého zařazení do kalendáře IRC dočkala španělská soutěž Rallye Principe de Asturias. Tato asfaltová soutěž má již více než čtyřicetiletou historii, její centrum bývá tradičně umístěno v severošpanělském Oviedu. Zařazení podniku do IRC včera na tiskové konferenci v Madridu oficiálně posvětil promotér seriálu Jacques Behar, který zároveň dodal, že na základě uzavřené smlouvy bude Rallye Principe de Asturias součástí IRC po tři roky; poté se rozhodne o případném prodloužení kontraktu.

Podle Behara se v současné době také jedná, jaké další soutěže do seriálu přibudou. Velice pravděpodobné je zařazení Skotska, o dalších rally ale můžeme zatím pouze spekulovat. Také není úplně jasné, zda nové soutěže v IRC pouze doplní stávajících devět podniků, či nahradí některé z letošních soutěží.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
21.07.2007 23:23
Runy
Třebíč to bude "silný" zážitek...
20.07.2007 14:42
-xp-
To by mne teda zajímalo, co jsem "vykecal", co nebylo oficiálně známo?? Dotace prošla parlamentem a ofiko se o ní psalo, všechny ostatní věci jsou jen moje privátní pohledy a názory - další fakta o děngách či cizích jezdcích přináší jen sám velký PL... :-) A na Třebíč poté, co jsem furt někde v Praze, Hodoníně, Horažďovicích, Sosnové, Svitavách či Kopné, zkrátka není sil a času... Pozdravujte vosu.
20.07.2007 13:24
Pluto - moderátor
To ajaj: Hlavne porad tvrdi, ze nema cas a nemuze proto vyrazit do Trebice :-)
20.07.2007 13:21
ajaj
Ajaj, takže xp vykecal něco co neměl a bude mít průšvih :-))
20.07.2007 12:48
Pluto - moderátor
Debata vznikla kvůli něčemu jinému. Jenom vyvětluju, proč není reálné zaplatit zahraničního jezdce. Spíš tu u nás funguje tradiční česká závist, kde se závidí penize, které ani nepřišly. Samozřejmě tu nikdo neskuhrá, i o těchto věcech jsme se bavili jen tak v soukromí, abys věděl, jaká je reálná situace.
19.07.2007 16:50
-xp-
Nevím, jestli to tak je, ale věřím Ti to, protože to soustavně tvrdíš. Nicméně nemám rád soustavné řeči uplakánků jako jsou ve fotbale tradičně slávisti, že nemají peníze, rozhodčí vždycky jen je zařízne a jen oni mají vždycky smůlu. Barumka je nejvýznamnější rally u nás a letos se dostala sportovně nejvýš, kam se reálně dostat mohla - proto jsem rád, že dotace dostala a doufám, že jí k něčemu budou. Ale já být někdo kolem Barumky, tak si rozhodně v českomoravských poměrech netroufám na skuhrání třeba na to, že bude Eurosport a musí se mu platit... To se vědělo dávno dopředu a bylo jasné, že se na něj peníze budou muset sehnat ještě dávno dřív, než se schválily státní dotace, které beru jako velké plus pro Barumku navíc. A že Barumka je údajně nejchudším podnikem šampionátů, to je mi sice líto, (ale stejně jí ty další podniky, které českou rally dělají téměř v jedné rovině s ní, mohou ony perně vybojované podmínky závidět), nicméně slovy klasiků: "pane sládku, musíte se teda asi více snažit..." To jen na okraj, když už tahle diskuse vznikla...
19.07.2007 14:30
Pluto - moderátor
Milý XP, sám víš, že to tak není. Samotná dotace (navíc nikdo neví, kdy a zda vůbec dorazí) pokryje tak maximálně náklady a požadavky Eurosportu. Navíc díky tomu některé další instituce "ze závisti" omezují své příspěvky... Z celého ME či ERC je Barumka jednoznačně nejchudším podnikem...
19.07.2007 14:14
-xp-
Barumka se státní dotací už taky není jen chudý příbuzný...
19.07.2007 13:02
dufs
Hmm zajímavé, za chvíli tu zas budou hrát roli peníze a s takovou se pak Barum rally může jít klouzat :-) Což bych nechtěl, mooooc se těším na letošní Barumku.
toplist