www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2007

Pech s Uhlem suverénně vyhráli Horáckou rally

21. července 2007 • 20:15

Václav Pech se spolujezdcem Petrem Uhlem zakončili suverénně cestu za obhajobou loňského vítězství v Horácké rallye. S vozem Mitsubishi Lancer EVO IX si tak v pátém podniku osmidílného seriálu mezinárodního mistrovství republiky pojistili vedení v průběžné klasifikaci.

Pech vyhrál v Třebíči jedenáct ze čtrnácti rychlostních zkoušek. O zbývající tři vítězství se podělili Jan Votava, Milan Chvojka a Slovák Peter Gavlák. Pořadatelé oproti původnímu plánu vynechali kvůli bezpečnosti jezdců jedenáctou rychlostní zkoušku Přibyslavice - Radonín.

Pech s Uhlem prokázali své kvality už v páteční první etapě, v níž vyhráli všechny rychlostní zkoušky a získali rozhodující, téměř minutový náskok. Dnes už vsadili více na jistotu, největší soupeře ale měli neustále pod kontrolou.

Nejlepším výsledkem v sezoně se blýskli na druhém místě Votava s Františkem Synáčem a posunuli se v průběžné klasifikaci na čtvrté místo. Třetí skončili Štajf s Petrou Lesniakovou.

Z uchazečů o přední umístění vypadli hned v úvodu soutěže Petr Zedník, jemuž se ve vedru přehříval motor, a Václav Arazim kvůli problémům s turbo pohonem. Do cíle dojelo 35 posádek z celkového počtu 52 startujících.

Pech zvítězil letos už potřetí, další dvě prvenství získal Roman Kresta, který v Třebíči nestartoval. Seriál bude pokračovat 24. srpna, kdy se jede ve Zlíně Barum rally.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
23.07.2007 07:46
zadra
fanda
Ale v Sosnové mu to nevišlo
21.07.2007 23:15
Runy
To je vážně "překvápko".....
toplist