www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 11. května 2024, Svátek má Svatava, zítra Pankrác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2007

Pozorovatel FIA z Itálie, hlavní sport. komisař z Jordánska

27. července 2007 • 09:00

Pořadatelé Barum rally Zlín již znají nominaci klíčových činovníků Mezinárodní automobilové federace FIA, na jejichž hodnocení bude záležet další osud zlínské rally. V roli pozorovatele FIA přijede poprvé do Zlína pan Massimo Sainati z Itálie. „V červnu působil ve stejné funkci na Rally Bohemia. Víme, že ho velmi zajímají písemné materiály a snaží se v rámci časových možností vidět všechno,“ uvedla Marta Regnerová, vedoucí sekretariátu Barum rally Zlín.

Massimo Sainati

Ve funkci hlavního sportovního komisaře přiletí do České republiky pan Derek H. Ledger z Jordánska, který byl ve Zlíně již v roce 2002 a rovněž ve funkci prezidenta sportovních komisařů. „Jedná se o velmi fundovaného činovníka, neboť školí všechny pozorovatele a sportovní komisaře v Mezinárodní automobilové federaci FIA. Letos k nám zavítá i se svou paní, původem Arménkou,“ řekla Regnerová. Dalšími sportovními komisaři jsou Roar Forgaard z Norska, mimochodem ředitel Norské rally, soutěže mistrovství světa, a Luděk Kopecký z České republiky, sekretář Federace automobilového sportu AČR. V historii barumky již pošesté zavítá do Zlína technický delegát FIA, jenž bude mít dohled nad technickými záležitostmi rally. Tuto funkci vykoná pan Jarkko Markula z Finska. „Přijede k nám již potřetí, neboť už dvakrát u nás pobýval a zlínské prostředí velmi dobře pozná,“ vysvětlila Regnerová.

Derek H. Ledger

Bezpečnostním delegátem ASN je Ing. Vladimír Ondroušek, ve funkci hlavního technického komisaře bude působit Stanislav Mrkvan, hlavním časoměřičem je Vlastimil Lobiš. Ve funkci činovníků pro styk s jezdci se představí Wolfgang Gastorfer z Německa a Mgr. Tomáš Kunc z České republiky. Podobně jako v minulých letech budou hlavní činovníci ubytováni v příjemném prostředí zlínské Koliby U černého medvěda nedaleko zimního stadionu.

DELEGOVANÍ ČINOVNÍCI
Pozorovatel FIAMassimo SAINATI (I)
Sportovní komisařiDerek H. LEDGER - President (FIA)
Roar FORGAARD (FIA)
Luděk KOPECKÝ (ASN)
Technický delegát FIAJarkko MARKULA (FIA)
Bezpečnostní delegát ASNIng. Vladimír ONDROUŠEK (CZ)
Hlavní technický komisařStanislav MRKVAN (CZ)
Hlavní časoměřičVlastimil LOBIŠ (CZ)
Činovníci pro styk se soutěžícímiWolfgang GASTORFER (D)
Mgr. Tomáš KUNC (CZ)

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
10.08.2007 01:03
Pluto - moderátor
Barum rally se jede za startovné dle ročenky. Navíc vyšší startovné není jenkvůli evropě, ale také většímu počtu kilometrů. Co se týče propagace v televizi, s tím nemá pořadatel nic společného a ani to nemůže ovlivnit (přestože se občas snažím :o) Ale to není problém jenom Barumky, ale všech soutěží. Platit různě vysoké startovné za tu samou soutěž moc neuznávám, hodně to vadí i současným pořadatelům, kde se míchá sprint a pohár. Přesto i na Barumce rozdělení je - viz startovné pro české jezdce (většinou mající zájem jen o MMČR) a startovné pro zahraniční (mající zájem o jeden ze seriálů či se jen tak svést). Chorvatskem bych se moc neoháněl, konkrétně letos bylo na INA Deltě startovné jednotné pro všechny...
04.08.2007 10:11
forum
Prosím tě Pluto napiš mi co udělá na BARUM rally za tyto peníze pro nižčí třídy - ani se o nich nezmíní !!!A televize to vůbec ne !!! Tak k čemu platit tak vysoký vklad !!! Když nemohou slevnit na Český mistrák tak ať se BARUM nezapisuje do kalendáře na body do ČESKÝHO MISTRÁKU , ale i v těchto třídách se bojuje o body , ale to už není vidět
04.08.2007 10:03
forum
Myslel jsem , že při ME Barum ZA 22-26 000 KČ by se mohlo jec ( jako třeba v Chorvacku tam to mají rozdělený ) na barumce i český mistrák za startovní dle ročenky ( ČESKÝ KRUMLOV třeba byl za 12500 kč a to je znát ) a ne třeba chceš jec český mistrák na barumce třeba ve třídě N1 a ještš záleží co zaškrtneš v přihlášce ,tak musíš jec ME za .....peněz
29.07.2007 22:32
Pluto - moderátor
To forum: Ceny startovného jsou dány ročenkou. Vyšší startovné není až tak kvůli účasti v Evropě, ale s nutností zajistit spoustu věcí okolo. Rozhodně to není nastavené, že by 2/3 posádek měly jen platit a nic jiného nikoho nezajímá. Ale pak je nutné si položit otázku, co je to rozumný peníz?
29.07.2007 20:52
forum
to máš pravdu pak je startovní 22 000 až 26 000 kč pro nic za nic . Evropu zajímá pár posádek tak ať ji jedou a co otatní enkaři N1,N2,N3 ,A5 ,atd. ani je nedají do televize kdo vyhrál tyto třídy ! Ubohá Barumka v roli 2/3 posádek jen platit a platit .Já chci jec republiku na barumce za rozumný peníz a ne evropu za balík peněz .
27.07.2007 10:10
Acom
Pluto, vsechny je ožerte at jsou povolni. Pak vam napisou a podepisou vse:-) To jsou takovi ti panove, co je zavodnici zivi ze svych poplatku ze?:-)
toplist