www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 11. května 2024, Svátek má Svatava, zítra Pankrác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2007

Cais i Kneifel si hodlají letošní Barum Rally Zlín užít

25. července 2007 • 12:00

Jubilejní desátou sezonu za volantem soutěžního vozu letos absolvují dva z jezdců zlínské soutěžácké líhně, kteří se také představí ve startovním poli 37. ročníku Barum Rally Zlín. Miroslav Cais bude pilotovat produkční Mitsubishi Lancer, zatímco Milan Kneifel zůstává věrný dvoukolce a pojede s vozem kategorie Super 1600.

Oba výše jmenovaní jezdci se zúčastnili včerejší tiskové konference věnované nadcházejícímu ročníku Barum Rally Zlín. Shodou okolností, jak Cais, tak i Kneifel, absolvovali svůj soutěžácký debut před deseti lety ve Vyškově a tak pro ně bude mít letošní Barumka další specifický náboj.

„V letošním roce máme v plánu jenom čtyři soutěže v okolí Zlína, takže Barum Rally pro nás bude vrcholem sezóny,“ nastínil aktuální situaci Miroslav Cais, který dodal, že se rally hodlá věnovat opět spíše jako koníčku. „Výsledky, kterých jsme ve Zlíně dosáhli v roce 2004 a 2005, pro nás znamenaly velký úspěch a motivaci pro další starty. Letos se čeká velká konkurence ze zahraničí, takže to nebude určitě jednoduché ani pro naše nejlepší jezdce, jako je například Roman Kresta. Z našeho pohledu bych byl za této situace spokojený s umístěním ve druhé desítce výsledkové listiny,“ shrnul ve stručnosti své očekávání před srpnovou soutěží.

Milan Kneifel prozradil, že by si v souvislosti s Barum Rally Zlín rád udělal radost v podobě pomyslného dárku. „Stejně jako pro Mirka, také pro nás bude letošní Barumka jubilejním desátým startem na této domácí soutěži. Letos ji poprvé absolvujeme s vozem kategorie Super 1600. Mohu prozradit, že v jednání je náš start s vozem Peugeot 206 S1600, nicméně všechno je zatím ještě otevřené.“

„Na domácí půdě samozřejmě chceme maximálně uspět, i když pokud jde o absolutní klasifikaci, neděláme si žádné velké cíle. Podstatné bude, abychom sváděli minimálně vyrovnané souboje se soupeři v naší třídě,“ zkonstatoval Kneifel.

Oba piloti se také ve stručnosti vyjádřili k charakteru tratě 37. Barum Rally Zlín, tedy k samotným rychlostním zkouškám i k faktu, že celá soutěž bude gradovat především dlouhými rychlostními testy v náročném terénu.

„Teprve na dlouhých erzetách přichází opravdu to správné závodění, které mám osobně rád. Přeci jenom se musíte více koncentrovat a po celou dobu udržet správný rytmus,“ řekl na tuto otázku Miroslav Cais. „Návrat na klasické rychlostní zkoušky rozhodně vítám, k Barum Rally Zlín prostě patří,“ doplnil svého kolegu Milan Kneifel.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
25.07.2007 20:56
dufs
Go Mira Go
toplist