www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 10. května 2024, Svátek má Blažena, zítra Svatava

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Rally 2007

Premiéra české S2000 se odkládá

2. srpna 2007 • 11:00

Na víkendové Cebia Rally Pelhřimov si měl odbýt premiéru speciál kategorie Super 2000 v rukou českého pilota. Bratři Roman a Pavel Odložilíkovi se měli představit s Fiatem Punto S2000, na poslední chvíli však z plánovaného startu sešlo.

Na vině je opožděná dodávka potřebných komponentů (zejména ráfků) z Itálie. Proto se posádka TRT Rally Sport Teamu musela ve včerejších pozdních hodinách pelhřimovským pořadatelům omluvit.

Prvním startem vozu tak bude Rajd Rzeszowski, další podnik polského šampionátu, který se pojede u našich severních sousedů koncem příštího týdne. Čeští fanoušci však nemusí smutnit. Místo Pelhřimova se Odložilík představí na rallysprintu v Prachaticích a poté na zlínské Barum rally.

Včera proběhl na Zlínsku úvodní test vozu. Po premiérovém svezení s novým vozem prozradil Roman Odložilík své první dojmy: „Musím říct, že z auta mám veskrze dobré pocity. Podvozkově je auto velmi blízké vozům S1600, jízdní vlastnosti jsou velmi dobré, vůz je stabilní, transmise fungují dobře a hlavně brzdy jsou vynikající. Jsem jenom trochu zklamán z výkonu motoru, ten zatím není úplně ideální. Až na trati ale uvidíme, jak budeme či nebudeme rychlí.“

Po Barumce ale s největší pravděpodobností diváci na našich tratích italský speciál příliš neuvidí. Český šampionát se chýlí ke konci a tak dostal přednost pronájem vozu zahraničním klientům. Vůz byl svěřen do péče zlínskému JM Engineeringu, který má bohaté zkušenosti s provozem závodních vozů různých specifikací.

O vůz je ze strany převážně zahraničních klientů velký zájem a program startů do konce letošního roku tak bude zřejmě nabitý.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.08.2007 12:05
acer
Roman je nejlepší jezdec kterýho já znám.....a ktomu všemu má dnes svátek takže vše nejlepší..... a vyhraj barumku..... jirka rudolf
02.08.2007 16:57
dufs
Pro mne good zpráva, na Pelhřimov jsem se nechystal a takto vyjde Barumka super :-)
toplist