www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Rally 2007

Double Octavií WRC

foto

3. dubna 2008 • 00:30

Dva loni vypsané seriály mistrovství ČR se proměnily v jednoznačný triumf domácí značky Škoda a vozu Octavia WRC. Zatímco v nově vypsaném „prostředním seriálu“ se radovali předloňští mistři ČR v supersérii Leoš Flídr a Bohumil Ehl, mezi sprintery si svůj první titul českých šampiónů připsali Karel Trněný a Jiří Kulhan.

žádný příspěvek celý článek »

Premierová sezóna korunovaná titulem

foto

26. prosince 2007 • 10:00

Po dlouhých 17 letech od posledního startu s rallyovým vozem nastupoval do letošní sezóny Jan Jakubec. Původně bylo v plánu sprintové mistrovství, po vytvoření dvoudenního mistrovství padla volba na tento seriál především vzhledem k většímu počtu závodních kilometrů a možnosti lepšího svezení. Po zvážení finančních a hlavně jezdeckých schopností padla volba na Hondu Civic Vti zlínského Sparrow racing teamu.

žádný příspěvek celý článek »

Ohlédnutí Egona Smékala za sezónou 2007

foto

14. prosince 2007 • 09:00

Sezona 2007 pro mě začala opravdovým kotrmelcem do nového roku, a to když při testování na Janner rally 5. ledna jsem otočil svou Hondu Type R na střechu. Následovala poměrně náročná oprava a tím i ukončení závodů ve velkém mistráku. To proto, že jednak byl značně narušen můj finanční rozpočet a při menším počtu závodů ve velkém mistrovství již nebylo mnoho šancí na titul.

žádný příspěvek celý článek »

Video z Würth Partr Rally Vsetín

foto

7. prosince 2007 • 05:00

Již pozítří odstartuje v hlavním městě České republiky závěrečný motoristický podnik letošní sezóny, Pražský rallysprint. Jako návnadu na pozítřejší kolečka kolem Strahova i průjezd u cementárny v Řeporyjích si můžete prohlédnou videa z posledního podniku letošního MČR v Rally, jejichž autorem je náš stálý spolupracovník Aleš Trhlík.

žádný příspěvek celý článek »

Závěr sezóny v podání posádky Vlček – Jůrka

foto

7. prosince 2007 • 01:00

Kladenská dvojice Jiří Vlček – Zdeněk Jůrka, která na tratích českých automobilových soutěží sdílí kokpit rudého Peugeotu 206 S 1600, se po zisku titulu vicemistrů skupiny A ve sprintrally vydala k závěrečnému boji o třetí místo ve skupině v MČR rally, jehož poslední dějství se po zrušení Labské rally odehrálo ve valašském Vsetíně.

žádný příspěvek celý článek »

Josef Semerád hodnotí sezónu 2007

foto

21. listopadu 2007 • 07:00

Posádka Sherlog Racing týmu, ověnčená titulem absolutních mistrů v rallysprintech z roku 2006, vicemistrů z roku 2005 a mistrů v kategorii produkčních vozů z roku 2004, vstoupila do letošní sezóny s nemalými ambicemi. Špičkové Mitsubishi Lancer EVO 9 připravené v dílnách Charouz Racing Systemu bylo zrepasované a připravené na první soutěž roku, na rakouskou Jänner rally.

žádný příspěvek celý článek »

Jaroslav Vančík prokázal kvality Citroënu C2 R2

foto

8. listopadu 2007 • 08:00

Když se na seznamu přihlášených posádek na letošní Würth Partr Rally Vsetín objevilo jméno Jaroslava Vančíka, bylo to pro všechny pohybující se kolem rally příjemné překvapení. Při vzpomínkách na kousky, které předváděl před pár lety za volantem Škody Felicie Kit Car, se kterou proháněl celou řadu soupeřů na mnohem silnějších vozech, zaplesalo srdce každého fanouška automobilových soutěží.

příspěvků: 3 celý článek »

Bratrovražedný boj o titul vyhrál Jakubec

foto

1. listopadu 2007 • 04:00

V bratrovražedný boj o titul se změnila účast čtyř vozů Honda Civic Vti zlínské stáje Sparrow Racing Team na Würth Partr Rally Vsetín, posledním podniku letošního národního mistrovství České republiky v rally. Všechny čtyři posádky totiž měly šanci na zisk titulu ve třídě N2!

žádný příspěvek celý článek »

Poraženi, ale v cíli spokojeni...

foto

29. října 2007 • 02:00

Sezónu plnou zvratů mají za sebou Václav Dunovský a Jiří Stross. Během roku 2007 zažili vítězství, havárie i premiéru v MMČR. Stejně jako v uplynulé sezóně si zachovali naději na titul až do závěrečného podniku. Loni na Würth Partr Rally Vsetín slavili sprinterský titul ve skupině N. Letos se na téže soutěži museli sklonit před Janem Jakubcem a Markem Michalem, se kterými těsně prohráli i souboj o vítězství ve třídě N2 v MČR.

žádný příspěvek celý článek »

Jak jsme ve Vsetíně získali titul mistra ČR

foto

26. října 2007 • 06:00

Tým SVC Náchod Motorsport do Vsetína odjížděl v tradičním složení: Tedy já spolu s Bohoušem (spolujezdec Bohumil Ehl) a v doprovodu tréninkového Mitsubishi Lancer EVO VII. Ve Vsetíně nás čekal nelehký úkol uspět a zvýšit svoje nemalé šance na zisk premiérového titulu mistra ČR v absolutním pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Hudec na Vsetíně skončil těsně vedle kadibudky

foto

26. října 2007 • 04:00

Také letošní Würth Partr Rally Vsetín provázel podobně jako vloni první sníh, který celou soutěž řádně zkomplikoval. Posádka Martin Hudec – Bob Černoch měla prostřední šampionát slušně rozjetý a pokud by vyhrála, mohla se ještě stát majitelem titulu ve své třídě. Nakonec bylo ovšem všechno jinak a endurový závodník Martin Hudec cíl neviděl, jeho vůz navíc museli z lesa tři hodiny tahat dva traktory.

žádný příspěvek celý článek »

Pohner: „Chyby ve startovní listině rozhodovaly“

foto

26. října 2007 • 01:00

Hořkou příchuť měl poslední podnik takzvaného středního mistráku, Würth Partr Rally Vsetín, pro královéhradeckou posádku Karel Pohner – Jan Husák, kteří přijeli do Vsetína bojovat o třetí příčku ve skupině A s Jiřím Vlčkem a Zdeňkem Jůrkou.

žádný příspěvek celý článek »

Smíšené pocity Vlka s Králíkem

foto

25. října 2007 • 07:00

Všichni jsme určitě slyšeli vtip o tom, co jsou to smíšené pocity. Někteří z nás, nejspíš jen ti mladší, si ho dokonce pamatují. Plzeňsko-liberecké posádce Zdeněk Vlček - Josef Král se sice na právě odjeté Wurth Partr Rally Vsetín tchyně v nové „EVO desítce“ do propasti nezřítila, ale přesto takové pocity po jejím závěru mít mohli a měli.

žádný příspěvek celý článek »

Fotky s českou Miss, motokáry a havárie na první erzetě

foto

25. října 2007 • 01:00

Pestrý program měl v posledních dnech mladý mladoboleslavský pilot Michal Křemen. Přestože se zodpovědně připravoval na Würth Partr Rally Vsetín, kýženého výsledku nedosáhl. Soutěž pro něj a spolujezdce Rudolfa Kouřila skončila po havárii už na úvodní rychlostní zkoušce.

žádný příspěvek celý článek »

Volfům se závod příliš nepovedl

foto

24. října 2007 • 09:00

Jiří Volf s navigátorem Jiřím Volfem se zúčastnili o víkendu náročné Rally Vsetín. Podmínky a neustálé změny harmonogramu z důvodu počasí přineslo posádkám nemalé problémy a nutnost neustále improvizovat. Zhodnocení teamu Jiřího Volfa přinášíme jako poslední tiskovou zprávu Jirky Volfa z podniků mistrovství ČR v rally 2007, protože poslední podnik Rally Hradec Králové byl definitivně zrušen. Programem teamu, ale dále zůstává setkání mistrů a Pražský rallysprint.

žádný příspěvek celý článek »

toplist