www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 12. května 2024, Svátek má Pankrác, zítra Servác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy + IRC 2007

Kronos oficiálně oznámil vstup do IRC 2008

9. srpna 2007 • 05:00

Kronos Racing Team oficiálně potvrdil, že se v sezoně 2008 zúčastní kompletního seriálu IRC. Do Peugeotu 207 S2000 usedne opět Bernd Casier, který již letos absolvuje program vybraných podniků Intercontinental Rally Challenge.

„IRC se nám hodně líbí, v příštím roce se na tento šampionát výrazně zaměříme,“ říká šéf týmu Marc van Dalen. „Ideální by bylo, kdybychom mohli nasadit dvě auta. Věřím, že by se nám druhý vůz podařilo stihnout připravit, musíme však ještě nějaký čas počkat, až budeme mít jasno i o jiných aktivitách naší společnosti na příští rok.“

Těmi aktivitami se myslí mistrovství světa, kde to v současné době Kronos nemá vůbec jednoduché. Zatímco ještě vloni se celý tým hřál na výsluní, když v jeho barvách startoval pozdější mistr světa Sébastien Loeb, letos je situace poněkud odlišná. V týmu jezdí Rakušan Manfred Stohl, kterému se za volantem polotovárního Citroënu Xsara WRC příliš nedaří. V rámci honu na body do klasifikace navíc management musí shánět druhého jezdce, který by nahradil předčasně odstoupivšího Daniela Carlssona. Řešení pro Německo v podobě Francoise Duvala je pouze dočasné a zatím není vůbec jasné, kdo do druhého vozu usedne při dalších závodech. Podle van Dalena by bylo lepší se vzdát účasti v MS a „vyzobávání“ ojedinělých bodů a raději se vrhnout do IRC s plně konkurenceschopnou technikou.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist