www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Ostatní soutěže 2006

Memoriál Jutty Gebertové se letos neuskuteční

10. srpna 2007 • 09:00

Tradičně v první třetině srpna míří řada rakouských i zahraničních posádek na statek hraběte Ernsta Harracha, aby se na šestnáctikilometrové šotolinové zkoušce poměřili se zajímavou konkurencí. Letošní ročník se však k velké lítosti všech neuskuteční.

Populární závod v Brucku nedaleko hranic se Slovenskem nesoucí v posledních letech jméno tragicky zesnulé rakouské spolujezdkyně Jutty Gebertové měl mít v letošním roce na programu již čtyřiadvacátý ročník, přičemž start měl být dnes odpoledne.

„Rok od roku je situace se zajištěním takového podniku náročnější, což jsme se v posledních letech snažili řešit drobným zvyšováním startovného. V tomto roce nabyly problémy větších rozměrů. Jeden z významných sponzorů na poslední chvíli odstoupil od domluvené spolupráce, navíc jezdcí Austrian Rally Challenge (ARC) začali vyhrožovat, že pokud se nesníží startovné, tak se závodu nezúčastní.

Následkem všech převážně finančních problémů jsme se tedy rozhodli definitivně letošní ročník zrušit. Doufám, že si posádky i diváci užili na našich závodech spoustu zábavy. Pokud se v příštích letech odhodláme do pořádání rallysprintu, bude to za jiných podmínek,“ řekl bývalý špičkový rakouský soutěžák a zároveň jeden z hlavních organizátorů a sponzorů Ernst Harrach.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist