www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 10. května 2024, Svátek má Blažena, zítra Svatava

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2007

Seznam přihlášených na Barum rally Zlín čítá 122 posádek

13. srpna 2007 • 11:25

Celkem 122 posádek se přihlásilo na nejvýznamnější podnik letošní české soutěžácké sezóny, Barum rally Zlín. Početně velmi slušně obsazená listina obsahuje po kvalitativní stránce jednu z nejlépe obsazených soutěží na našem území v celé historii.

Seznam přihlášených a další informace k Barum rally Zlín naleznete ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
14.08.2007 22:47
Acom
To Pluto: A stejne si zareagoval - nebere te to ale dohadame se kvuli tomu vzdy:-))))
14.08.2007 09:19
Ricardo - moderátor
Nevím jak ostatní, ale já jsem velmi rád, že zde máme odborníka na slovo vzatého Acoma... Vždy se u jeho příspěvků velmi bavím. Nemyslím to ale špatně. Někdy má totiž dokonce i pravdu a souhlasím s tím. Ovšem to jen velmi málo :-) O tom to ale přeci je, protože kdybychom měli všichni stejné názory, pak nemusí existovat diskuze...

Co se týká seznamu přihlášených, tak je opravdu velmi slušný. Pár změn ve startovních pozicích by bral asi každý, ale celkově to je dobré...
13.08.2007 22:20
-xp-
4drůbež: Šumava je o něco kratší, s Barumkou jsou délkou a obtížností plně srovnatelné jen Bohemka a Jänner.
13.08.2007 22:13
ajaj
4 Acom: Co takhle poměr vynaložených peněz na jeden získaný (získatelný) bod. To už je hezký balíček a ne jen jedna guma.
4 Pluto: Nic proti konkurenci ve třídách, ale zajisti jejich start aspoň na dvou soutěžích, ať jejich body nepadaj pod stůl.
4 John: Jako vždy k věci (netvrdím, že jiní k věci nepsali :-), díky
4 xp: Taky jsi mohl zvolit jako srovnání třeba se svou domácí Šumavou, ať to nevypadá, že si tě "zelení" koupili :-))

Na závěr: změna statutu Barumky v MMČR měla být už předloni, když tam nepustili WRC. Za tu dobu se to nehnulo ani o prd, tak doufám, že výsledkem mnohaletého přemýšlení nebude zase nějaká "závorka" :-)
13.08.2007 22:06
-xp-
S1600, pochopitelně jsem myslel
13.08.2007 22:03
-xp-
4Pluto - v nižších třídách než jsou N4, S2000 a R3 už začíná ta výška startovného a obecně vyšší náklady na kilák apod. být dost zásadní problém, takže "páni závodníci" peníze dost řeší, navíc zrovna tam se moc zahraniční konkurence nepřihlásilo, takže moc "s kým bojovat" jiným než třeba na Třebíči nebo v Krumlově nebude.
13.08.2007 21:58
-xp-
Dobrá, beru to podle tvých měřítek. Představ si teorii, že máš peníze jen na jednu soutěž délky Barumky. Shodneme se, že pro "velký kluky" je rozdíl ve startovném málo významný (ač je Barumka maličko dražší), srovnatelná je cena benzínu pro tréninky a soutěž (ač je opět Barumka trochu dražší), stejně jako cena dopravy auta na soutěž (ač pro Plzeňáka a celý jeho tým i fanoušky je opět Zlín o něco dál než Bolka). Trať letos na Bohemce určitě nebyla lehčí nebo míň hezká než bude na Barumce (do detailního srovnání se pouštět nebudu), délka je opět srovnatelná - ve Zlíně bude víc diváků a cca pro první desítku-patnáctku i televize. Jedu-li mistrák a jde mi o body, je pro mne na Bohemce podstatně lehčí konkurence a větší možnost sáhnout na ony body, naopak na Barumce dostanu vyšší číslo a je pravděpodobnější, že pojedu po rozbitější cestě, udělám snáz defekt nebo mi pravděpodobněji zruší erzetu. Sezóna postupuje a peníze od července do srpna postupně docházejí. Můžeš mi v této teorii teda najít jedinej rozumnej důvod, proč si vybrat závodění na Barumce na úkor Bohemky? Ale klidně si stuj za svým, to ti nikdo nebere :-)))
13.08.2007 21:48
Pluto - moderátor
Koukám, že jste tu pánové rozjeli pěknou debatu. Škoda, že jsem neměl možnost přidat se do debaty během dne, ale dělal jsem užitečnější věci :o) Acomovy výhrady ohledně startovky mě neberou, on vždy rád provokuje a tak nemá smysl na to reagovat. Co se týče neúčasti některých jezdců, Votava i Triner na rovinu řekli, že nepřijedou, protože nemají šanci získat body a jako obyčejný výlet je to pro ně drahé. Na Třebíči jsem se snažil Votavu ještě přesvědčit, protože věřím tomu, že ve formě, v jaké je, by na ty body určitě dosáhl. A co se týče bodování, je fakt, že na Barumce je hodně kvalitních jezdců, takže body v absolutním pořadí budou hodně vysoko. Je pravdou, že již před letošní sezónou se při dělání ročenky o této situaci uvažovalo, ale nakonec se nic neudělalo. Uvidíme příští rok. Ale v nižších třídách? Ať se na mě pánové závodníci nezlobí, ale měli by být rádi, že mají v té třídě aspoň s kým bojovat.
13.08.2007 21:23
Acom
Tak jsem dostal po tlame. Ale za svym si stojim.
Pokud to nekdo nejede kvuli financim tak je to prachsprosty alibismus. Co do delky ostrych kilometru tak je Barumka delsi o 13 km nez Bohemka. Startovne na Bohemce 19.000,- na Barumce 26.000.- - rozdil 7.000,-!
Nezlobte se na mne ale financne je to shodne - co to je 7 tis rozdilu pri provozu PVecka? Cena jednoho defektu? Takze drazsi to jen zanedbatelne.
Jedine, ze jsou body vysoko - to jo a s tim i souhlasim. Ale financni stranku neberu v zadnem pripade.
13.08.2007 21:11
John - moderátor
a) při sestavování listiny na podnik ME musí pořadatel dát dopředu priority FIA, všechno ostatní jde dozadu a na priority ASN se už druhý rok nebere zřetel (něco o tom vím, protože ty řády čtu)
b) pokud jde o příští rok, už před časem byla (dokonce na oficiální tiskovce) uvedena informace, že se bude jednat o tom, jak řešit začlenění BRZ do MMČR tak, aby se upravil její statut v našem mistráku kvůli bodům pro české jezdce.
c) mě zase ta startovka až tak blbá nepřijde, možná by se dalo diskutovat o posunu o pár míst vpřed či vzad u některých lidí, ale pokud se ti jezdci nebudou dojíždět na trati, tak asi skutečný problém není, ne? Jediné co mě potěšilo, že blondýny z Turecka dostaly pěkné číslo, i když budou asi stejně poslední :-)
toplist