www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2007

Anton Alén se do Zlína těší

17. srpna 2007 • 12:00

Syn bývalého špičkového továrního jezdce Fiatu, Lancie, Subaru a Toyoty Markku Aléna bude patřit na Barum Rally k největším hvězdám. Ve své kariéře jde v otcových šlépějích, také jeho prvním továrním týmem je turínská automobilka, s jejímž speciálem Grande Punto Abarth S2000 se ve Zlíně objeví.

Pro mladého Fina to bude skoro premiéra na asfaltu. „Na něm jsem odjel jenom jednu malou soutěž v Itálii a je to tak dávno, že už si na to skoro vůbec nevzpomínám. Každopádně tato soutěž pro mě bude největším bojem v letošním roce - přeci jen, jízda na asfaltu je úplně jiná. Ale hodně se na učení těším,“ prozradil vítěz Rally Russia.

Antonův otec byl v osmdesátých letech prvním finským jezdcem, kterému se podařilo dosáhnout úspěchů na klasických evropských asfaltových soutěžích. „Pro mě je to hodně vzrušující, protože odjíždím na podnik, od kterého vůbec nevím, co očekávat, ale naštěstí na mě nebude tlak na zajetí špičkového výsledku. Kvalitních soupeřů v České republice bude hodně, takže raději žádné pořadí neodhaduju. Možná bude dobré skončit v první desítce, hlavně se ale jedu učit na asfaltu,“ naznačil své ambice Alén, který se v rámci přípravy zúčastní nedělních a pondělních testů na asfaltu.

„Myslím si, že Anton má potenciál stát se i na asfaltu velice dobrým pilotem, potřebuje ale hodně zkušeností. Věřím, že práve Barum rally je pro něj ideální,“ prozradil Markku Alén, asi nejlepší pilot historie, který nikdy nedobyl regulerní titul mistra světa. Ten si také start svého syna ve Zlíně prosadil i přes úvahu Abarthu o jeho nahrazení Giandomenicem Bassem.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist