www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2007

Karel Trněný sprinterským mistrem

18. srpna 2007 • 23:25

Karel Trněný s vozem Škoda Octavia WRC si s předstihem zajistil titul tuzemského mistra ve sprintrally. Pomohlo mu k tomu vítězství v pátém ročníku Rallye Prachatice, kterému dominoval o 71 sekund před Slovákem Peterem Gavlákem.

Vedoucí muž seriálu Trněný měl před předposledním šestým podnikem náskok 41 bodů na svého nejbližšího pronásledovatele a dnes potřeboval k celkovému triumfu získat jen tři body.

Trněný porazil o 71 sekund druhého Petera Gavláka ze Slovenska, jehož výsledek se do českého mistrovství nepočítal. Třetí skončil po devíti rychlostních zkouškách Aleš Dlouhý a čtvrtý byl Petr Hozák, který postoupil na druhé místo průběžného pořadí seriálu v jednodenních automobilových soutěžích.

V Prachaticích se představilo na sprintrally netradičně kvalitní startovní pole. Řada jezdců brala závod jako generálku na nadcházející Barum rally Zlín. Favoritům se ale moc nedařilo.

Havárie na třetím měřeném úseku ukončila předčasně působení české jedničky Václava Pecha. V osmé erzetě skončilo snažení do té doby druhého Václava Arazima, jehož zastavila technická závada. Stejně dopadl i Viktor Szabó a defekty vyřadily z boje Romana Odložilíka, jenž nakonec nestartoval s vozem Fiat Grande Punto S2000, ale se Suzuki Swift S1600.

ČTK
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist