www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2007

Renato Travaglia poprvé vyzkoušel Punto S2000

21. srpna 2007 • 11:00

Italský pilot Renato Travaglia si včera a předevčírem poprvé v životě vyzkoušel, jaké je to svézt se s vozem kategorie Super 2000. Na zlínské soutěži se totiž po známém extempore na Madeiře objeví za volantem speciálu Fiat Grande Punto Abarth S2000.

„Je to skutečné závodní auto,“ byla slova Renata po prvním svezení se speciálem, kterého do České republiky přivezla italská stáj Trico Motor Sports. Jedná se o exemplář, se kterým v italském asfaltovém šampionátu startuje Marco Bernardelli, na Rally del Salento jej pak řídil tovární jezdec Fiatu Umberto Scandola.

„Jednalo se o první svezení s tímto autem, takže nejdřív jsme začali základními věcmi, jako je nastavení sedaček, pásů, interkomu, pákách řazení či ruční brzdy. Poté už jsem se svezl na trati, kterou jsem znal z minulosti jako rychlostní zkoušku. Testovali jsme celkem čtyři hodiny, což není zrovna mnoho, ale i tak můžu říct, že auto je hodně daleko,“ řekl Travaglia.

A jak si dvojnásobný vítěz populární Barumky věří? „Těžko odhadovat. Zatímco já pojedu s vozem S2000 poprvé, většina z mých soupeřů s ním jezdí celou sezónu, někteří už i dvě. Hodně rychlí budou i domácí jezdci v čele s Romanem Krestou a Václavem Pechem. Takže uvidíme, ale pokusím se jet nejrychleji, jak to půjde,“ prozradil své ambice Travaglia, kterého bude opět navigovat Lorenzo Granai.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist