www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2007

Sponzorům Czopika došla trpělivost

21. srpna 2007 • 17:00

Zlínská Barum Rally nakonec přijde o jeden speciál Fiat Punto S2000. Hlavnímu sponzorovi projektu Tomasze Czopika, kterým je jeho ukrajinský spolujezdec Glib Zagorii, došla trpělivost a vzhledem k nevalným výkonům i výsledkům se rozhodl razantním způsobem omezit zbytek letošní sezóny.

Tomasz Czopik zahájil sezónu s Volkswagenem Polo S2000, po neuspokojivých výkonech se rozhodl přestoupit k Fiatu Punto S2000, výsledky však byly obdobné. Přestože byla média masírována Polákovou nespokojeností s přípravou Pola S2000, nedokázal zajet slušný výsledek ani vyvarovat se problémů s puntem, ktere obvykle bez větších problémů vodívá ve Španělsku Miguel Fuster.

Před zlínskou soutěží došla šéfovi stáje ACE Racing trpělivost. Do konce sezóny se proto Czopik sveze pouze třikrát - dvakrát v Polsku kvůli naplnění sponzorských smluv a také v Řecku při Rally Elpa, aby dodržel podmínky FIA pro klasifikaci v rámci mistrovství Evropy.

Kromě diváků na tom bude hodně tratit také italský přípravce aut Mauro Nocentini. Vzhledem k termínové kolizi se španělským mistrovstvím totiž pořídil pro Fustera druhé Punto S2000, exemplář připravený pro Czopika, o který se pro Barum Rally zajímalo i několik dalších jezdců, ale nakonec zůstane v garáži v Itálii.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
22.08.2007 00:23
Karbonyl - moderátor
Doplnění: tým sice omezuje letošní program, ale už má jasno, že příští rok pojede ve stejné sestavě Czopik/Zagorii kompletní seriál IRC. Holt na Ukrajině asi stále věří ve světlé zítřky...
toplist