www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 12. května 2024, Svátek má Pankrác, zítra Servác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Rally 2007

Pravidla prý musí platit pro všechny…

22. srpna 2007 • 03:00

Vstřícné gesto vyškovských organizátorů k prosbám předních pilotů kategorie historických automobilů o zařazení těchto vozů podle výkonnosti do jednotného startovního pole se bohužel opět nedočká svého naplnění. Záměr pořadatele byl hned po jeho zveřejnění iniciativně projednán příslušnou komisí FAS při rally Prachatice a vyhodnocen jako porušení standardních propozic rally i s možnými disciplinárními důsledky. Organizátorům z Hanáckého rally klubu Vyškov tak bohužel nezbývá, než se vrátit k „osvědčenému“ modelu vyčlenění historiků až za startovní pole účastníků MČR v rally. Bezpečnostní hledisko bohužel nemá v tomto případě potřebnou váhu.

Diváci proto musí přijmout jako smutnou realitu, že nejšpičkovější posádky kategorie historiků, které svoji další účast v šampionátu podmínily tím, že nebudou soustavně odsunovány mimo hlavní pole a mimo zájem médií, svoji účast ve Vyškově pravděpodobně odvolají.

Jiří Dokulil
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
22.08.2007 11:39
Tommica
No tak to zas pánové na FASU udělali jednu správnou věc. Pro mě jsou to bafuňáři, kteří nepřihlížejí ke sportovnímu podniku, ale jde jim především o peníze pro ně. Vůbec netuší co provoz auta pro rally obnáší. Jak je těžké sehnat sponzory a hlavně je udžet. Pánové díky za to!!! Nicméně obrovsky si cením snahy Vyškovských pořadatelů prosadit změnu!! Ti na FASU by se měli zamyslet. Nejlepší by bylo kdyby tam byli jiní, kteří dokáží zkombinovat finanční i sportovní a divácké hledisko. :-(((
toplist