www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2007

Roman Kresta: Na start bez spekulací

23. srpna 2007 • 15:10

Trojnásobný vítěz Barum rally a člen Tescoma Rally Teamu Roman Kresta i letos pomýšlí hodně vysoko. V nabité konkurenci speciálů Super 2000 by rád obhájil loňské vítězství.

Barum Rally Zlín bude pro Romana Krestu teprve čtvrtým startem v sezoně a z jeho osobního pohledu samozřejmě určitě nejdůležitějším. Nejen kvůli úzkému vztahu ke zlínskému regionu, ale zejména vzhledem k nabité konkurenci, která se letos ve Zlíně sejde.

„Jména jako Loix, Vouilloz, Navarra, Travaglia mají svou kvalitu. Ale kromě nich může překvapit i řada dalších jezdců. Letošní barumka bude asi nejvyrovnanější ve své historii,“ řekl Kresta. „Kdo bude chtít uspět, asi bude muset hodit spekulace stranou. V zahraničí se jede od začátku na maximum, nikdo nebude vyčkávat. Osobně počítám s pěti až deseti jezdci, kteří mohou zasáhnout do bojů na špičce,“ dodal.

Trať letošní Barum rally Zlín vychází z loňské ročníku, zásadní změnou je pouze přeřazení třicetikilometrového Trojáku až do nedělního harmonogramu. Navíc do samotného závěru soutěže. „Tím se náročnost závodu jednoznačně přesune ze soboty na neděli. Kombinace Rakové a dvojice vsetínských vložek bude nesmírně náročná. A hlavně Troják může být hodně o pneumatikách.“

„Osobně však za nejnáročnější test barumky stále považuji úsek Pindula. Svou délku i záludnost mají i Halenkovice a Kudlovice. Navíc se domnívám, že při Barumce může sehrát svou roli počasí i defekty,“ uvedl zlínský pilot.

Tomáš Plachý
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist