www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Kdo bude provozovat privátní C4 WRC?

17. září 2007 • 07:00

Jak jsme informovali zhruba před měsícem, tovární tým Citroën má zájem dát k dispozici speciály C4 WRC i svým satelitním týmům. Ze strany francouzské automobilky je zájem o starty dvou polotovárních vozů, zatím však není jasné, kdo je bude provozovat.

Největší naděje byly vkládány do italské stáje Astra Racing, za kterou letos startuje na vybraných podnicích Toni Gardemeister s Xsarou WRC. Tento fakt lehce potvrdil i šéf této stáje Luca Pregliasco: „V různých médiích jsem si přečetl spoustu spekulací i zaručených faktů, ale velmi málo z toho je skutečně pravda. Je pravda, že jsme se již bavili se zástupci PH Sportu o společném nasazení vozu C4 WRC, ale zatím se jedná spíše jen o ideu. V tuto chvíli rozhodně žádné podobné plány pro příští rok nejsou. Záležet bude také na rozhodnutí Kronosu.“

Kronos Racing totiž prostřednictvím svého šéfa Marca van Dalena oznámil odchod z kolotoče mistrovství světa a zaměření se na Intercontinental Rally Challenge, kde by v příštím roce měl provozovat dokonce několik speciálů Peugeot 207 S2000. Po Rallye Deutschland však začal měnit názor. „Je jasné, že nemá smysl startovat ve WRC, pokud není k dispozici kvalitní auto, dobrý pilot a dostatek peněz na pokrytí sezóny. Pokud bychom však dostali Citroën C4 WRC, pilotem by byl Francois Duval a byl by dostatek peněz, klidně bychom mohli bojovat o vítězství. V takovém případě bychom udělali maximum, abychom zůstali v mistrovství světa. Věřím tomu, že bychom bez problémů zvládli oba projekty - jak WRC, tak i IRC,“ řekl šéf Kronosu van Dalen.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist