www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Solowow míří do mistrovství světa

24. září 2007 • 05:00

Michal Solowow má stále co dělat. Kromě domácího polského šampionátu se letos účastní i mistrovství Evropy, kde mu aktuálně patří sedmá příčka. Ani to mu však není málo a svůj největší koníček letos namíří i do mistrovství světa.

Spolu se svým spolujezdcem Maciejem Baranem se zúčastní posledních dvou podniků letošního MS, Rally Ireland a Rally Wales. Na letos nově zařazené asfaltové rally polská dvojice pojede s letos pořízeným Fiatem Punto S2000, zatímco na britskou šotolinu vyrazí v osvědčeném produkčním lanceru deváté evoluce. Ještě předtím však zamíří na dva poslední podniky letošního ME – řeckou Elpa Rally s mixovanými povrchy a čistě asfaltovou Rallye Antibes v jižní Francii. Také na těchto soutěžích pojede i ze zlínské Barum rally dobře známy Polák se svým fiatem.

Na právě uplynulém Rajdu Orlen však duo Solowow-Baran jelo s mitsubishi, neboť italský speciál byl právě rozebrán kvůli repasi. „Ještě nemáme k dispozici všechny díly, proto jedeme s lancerem, na další rally už ale chceme startovat opět s fiatem,“ řekl Michal Solowow v průběhu varšavské soutěže. „Dostali jsme od pořadatele startovní číslo jedna, což nám trochu ztížilo pozici kvůli čištění trati. Ale bojujeme, podmínky jsou ještě docela dobré.“ Pro úplnost dodejme, že Solowow dojel na polské šotolině na šestém místě – reportáž z Rajdu Orlen přineseme ve zvláštním článku.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist