www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Janne Tuohino se chce vrátit do MS

25. září 2007 • 04:00

Po šestém místě na loňském ročníku své domácí soutěže Neste Oil Rally Finland se finský pilot Janne Tuohino stáhl trochu do ústraní, přednost dostalo civilní zaměstnání. Nyní se však snaží společně se svým týmem zmobilizovat síly a sehnat finanční prostředky na starty v mistrovství světa v nadcházející sezóně.

V letošním roce se jméno Janne Tuohino nastartovních listinách neobjevovalo. Dvaatřicetiletý rodák z Kiiminki se po startech v roce 2005 v barvách továrního týmu Škoda Motorsport vytratil z povědomí diváků, o rok později pouze dvakrát provětral Xsaru WRC týmu Astra na soutěžích ve Švédsku a Finsku. Představil se také českým fanouškům na setkání mistrů v Sosnové. Před sezónou 2007 testoval Toyotu Corolla S2000 britského týmu RED, nakonec však zůstalo pouze u testů.

„Sezónu 2007 si ve svém životopise zapíšu jako malou přestávku od automobilových soutěží. Některé plánované projekty nevyšly, takže jsem se soustředil na rozvoj mé stavební společnosti. Teď však já i lidé okolo děláme maximum pro to, abych mohl v příštím roce startovat v mistrovství světa - ať už v některém továrním týmu nebo jako soukromník,“ řekl Tuohino.

„Je pravda, že po pořádných soutěžích se mi začíná stýskat. Celý rok jsem ale určitě nezahálel, to bych asi nevydržel. Zúčastnil jsem se několika národních soutěží jako předjezdec, takže z tempa jsem určitě nevypadnul. Naopak jsem se svými výkony za volantem spokojený,“ prozradil s úsměvem Tuohino, který vzápětí dodal: „Ale klasická soutěž ve startovním poli se snahou o nejlepší výsledek je něco jiného.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist