www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2007

Vyjádření k ukončení spolupráce M. Kosciuszka s týmem TRT

2. října 2007 • 10:15

Polský soutěžní jezdec Michal Kosciuszko nepojede Španělskou a Korsickou rally s vozem Renault Clio S1600 z dílen české společnosti TRT.

Společnost TRT byla nucena týmu pana Kosciuszka staršího vypovědět smlouvu pro nezaplacení pohledávek za testy, starty a škody způsobené jezdcem v seriálu JRC. Po Finské rally, kde M. Kosciuszko zajel životní výsledek, nechalo vedení týmu TRT startovat Michala i na Německé rally. Vedení polského týmu nás ujistilo, že k uhrazení všech pohledávek dojde ihned po Německé rally. Vedení TRT mělo pro toto pochopení, záleželo nám na dobrém výsledku polské posádky.

Na rally Deutschland se však Michalovi nedařilo. Havaroval 2x již na shakedownu a poté vůz definitivně vyřadil z boje po nárazu do zdi na 1. rychlostní zkoušce. Po skončení soutěže, do dnešního dne, nedošlo od týmu p. Kosciuska st. k žádné úhradě jak nájemného, tak škody. Místo toho si tým objednal zbylé starty ve Španělsku a na Korsice u české společnosti JM Engineering.

Manažer polské strany Ficoň o tomto informoval vedení TRT tento týden, v době kdy vůz Renault byl podroben dalším investicím a je nachystán na další starty. Toto jednání považuje vedení týmu TRT za vysoce neseriózní a podvodné!

Tým TRT úzce spolupracuje se společností JM Engineering Zlín na projektu FIAT S2000 a v rámci další bezproblémové spolupráce věří, že vedení JM Engineering nenechá M. Kosciuszka do rally Catalunya odstartovat v případě, že nedojde k uhrazení pohledávek vůči společnosti TRT. V případě, že se tak nestane, bude celá věc předána právníkům a vymáhací agentuře. Vedení TRT přesto přeje Michalu Kosciuskovi i jeho spolujezdci hodně dalších úspěchů ve sportovním i osobním životě.

TRT Rally Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
03.10.2007 10:17
topstrelec
spíš si to kluci měli ošetřit /zálohy,kauce,směnky apod./ než se přes net dovolávat solidarity.Jako společné prohlášení TRT a JM o odmítnutí startu bych to chápal, ale takhle je to dost jednostranné a "inžynýři" jsou tlačeni do pozice těch špatných a sobeckých,pokud pšoldu nechají odjet,můj názor. S Polákama dělám rel. dlouho,musejí vše vykešovat a jinak nedostanou ani šroubek a je to v poho. (už zboží chtěli platit vodkou a uhlím....)
02.10.2007 21:57
Ramon
tak ta polština nic moc...jinak sem zvědav na JM Eng. jak se k tomu postaví, protože pokud by si zaplatili start, tak by to pro ně byl kšeft...
02.10.2007 19:54
Acom
A taky bude otazka, zda vubec odjede...
02.10.2007 16:57
ajaj
Zajímavý to bude až pátek na startu ve Španělích. Pojede, nepojede, zaplatil, nezaplatil? A když, tak jak dlouho pojede?
02.10.2007 15:40
Acom
Zajimave
toplist