www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 13. května 2024, Svátek má Servác, zítra Bonifác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Rally 2007

Vrhne se Roman Michalík na rally?

2. října 2007 • 08:00

Roman Michalík je jedním z nejúspěšnějších motocyklových jezdců české historie. Bývalý mistr světa v enduru pouhý den po letošní obhajobě titulu mistra Evropy oznámil, že opouští mezinárodní scénu. Vrhne se naplno do automobilových soutěží? Sportovní náčiní již má připravené...

„Do letošního roku jsem vstupoval s tím, že to bude můj poslední rok v mistrovství Evropy. Už je nejvyšší čas skončit, stará zranění se ozývají stále víc. Doma ale budu závodit v rámci možností dál,“ prozradil valašskomeziříčský závodník, který se s mezinárodní scénou rozloučí na letošní Šestidenní v Chile, kde bude součástí českého Trophy Teamu.

Bude však Michalíkovi stačit pouze účast v českém endurovém šampionátu? Již v minulosti se třiatřicetiletý závodník netajil zálibou v rychlých autech a automobilových soutěžích. V předloňském roce se zúčastnil s Hondou Civic VTi Würth Partr Rally Vsetín a jízda se mu zalíbila natolik, že se rozhodl pro další starty v automobilových soutěžích.

Letos plánoval starty v prostředním šampionátu MČR v rally, z nich ale postupně kvůli časové vytíženosti v evropském endurovém mistrovství sešlo. S odchodem z mezinárodní scény se objeví více volného prostoru právě pro rally, kterým by se Michalík rád věnoval. „Mám už kompletně připravené Mitsubishi Lancer Evo IX, se kterým bych se rád představil na letošní Würth Partr Rally Vsetín,“ prozradil Michalík informace o svém náčiní, které předvedl fanouškům už v srpnu při závodech do vrchu Valašský klobúk.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
02.10.2007 10:22
Pluto - moderátor
To Acom: Neprobral. Impulsem k napsání článku bylo oznámení o ukončení startů na mezinárodní scéně. To znamená, že by snad konečně mohl mít čas na starty v rally a konečně vytáhne myšáka z garáže.
02.10.2007 10:09
Acom
Pluto,to jsi se brzo probral
toplist